Datum: 07-08-2020 - 20:51
10
jun
'18
Oproep aan alle vrijwilligersorganisaties van Noordwijkerhout en de Zilk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Oproep aan alle vrijwilligersorganisaties van Noordwijkerhout en de Zilk.

Enkele organisaties in ons dorp hebben het initiatief genomen om te komen tot een Platform van Verenigingen in Noordwijkerhout en De Zilk (Platform VNZ). In de aanloop naar de aanstaande gemeentelijke herindeling en als voorbereiding op de nieuwe constellatie van de fusiegemeente Noordwijk lijkt het ons een goede zaak onze krachten te bundelen....

We gaan er vanuit daarmee de belangen van de Noordwijkerhoutse en Zilker verenigingen beter te kunnen dienen. Waar dat kan zoeken we de samenwerking met Noordwijkse zusterverenigingen. Inmiddels is gesproken met de fractievoorzitters van de Noordwijkerhoutse politieke partijen en met de gemeenteraad. Zij ondersteunen ons initiatief.

Inmiddels zijn (afgevaardigden van) alle verengingen, stichtingen en andere instanties binnen de gemeente Noordwijkerhout die daarvoor in aanmerking komen, uitgenodigd voor de oprichtingsbijeenkomst van dit platform. Ook de burgemeester is gevraagd hierbij aanwezig te zijn om ons -voor zover mogelijk- mee te nemen in het fusietraject waar het de verenigingen aan gaat.

Deze oprichtingsbijeenkomst vindt plaats op maandag 18 juni 2018 in de hal van het gemeentehuis. Inloop vanaf 19:30 uur, start 20:00 uur. Heeft u geen uitnodiging gehad maar valt u wel binnen de doelgroep, gelieve dit bericht dan als zodanig te beschouwen. Graag horen wij of u aanwezig zult zijn en zo ja, met hoeveel personen.

Daarnaast is het platform i.o. bezig te inventariseren welke activiteiten er ontwikkeld worden in de aanloop naar de fusie. Hoe kunnen we het einde van onze ‘onafhankelijkheid’ feestelijk markeren? En hoe kunnen we, over de nog bestaande gemeentegrenzen heen, de nieuwe gemeente feestelijk inluiden? Hiervoor is een feestcommissie nodig. Wij horen graag van u of er vrijwilligers zijn binnen uw organisatie die zitting willen nemen in deze feestcommissie.

Graag tot maandagavond 18 juni!

Met vriendelijke groet,

Namens Platform Verenigingen Noordwijkerhout en de Zilk i.o.

Sylvia Steenbakkers
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.