Datum: 23-02-2019 - 15:52

  

07
jun
'18
Dag 3 Avond4daagse Noordwijkerhout een muzikaal ontvangst door de Koetillers. (foto's BON)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Dag 3 Avond4daagse Noordwijkerhout een muzikaal ontvangst door de Koetillers. (foto's BON)

Dinsdagavond is onder zonnige weersomstandigheden de Avond4daagse 2018 van start, een prima weertje om vijf km te gaan lopen en dat doen dan ook vele wandelaars (meer dan 500) van jong tot oud. De start was dit jaar opnieuw bij de Witte kerk (alhoewel de eerste dag van vorig jaar nog werd afgelast vanwege het slechte weer) en om...

precies 18.45 uur gingen de deelnemers massaal aan de wandel. De Avond4daagse in Noordwijkerhout vindt dit jaar plaats van dinsdag 5 juni t/m vrijdag 8 juni. Iedere avond is de start om 18.30 uur en is ook de finish rond de Witte Kerk in het centrum van ons dorp. Meerdere avonden worden opgeluisterd met muziek. Ook de afsluiting van vrijdag 8 juni van de Avondvierdaagse beloofd een feestelijk moment te worden rondom de Witte Kerk.

Op dag 1 ging het wandelparcours over het Bavo-terrein en vervolgens door de wijk Zeeburg, om via de Guldenmondwijk weer te eindigen bij de Witte Kerk. (klik hier voor de foto's

Op dag 2 de woensdag stond voor de deelnemende wandelaars het traditionele rondje om het Oosterduinsemeer op het programma. De TukTuk van Munnekeweij wees op deze ook weer zonnige avond vooraan de stoet hoe er gelopen moest worden, want in tegenstelling tot andere jaren ging de route dit jaar de andere kant op maar kwam men toch weer als laatste bij de Witte Kerk uit.

Aan het eind van rondje om het meer zorgde bij Restaurant Como & Co, de DJ's Arthur, Stijn, Hein en Rens uit groep 8 van de Victorschool voor stevige discomuziek om de wandelaars nog even op te zwepen voor het laatste stukje van het parcours.  (klik hier voor de foto's)

Donderdagavond bij dag 3 werd een groot deel van het centrum en de wijk Mossenest door de wandelaars aangedaan. Als eerste was er gelijk al op de Brink een ijsje als traktatie, om vervolgens het parcours naar en door de wijk Mossenest te bewandelen. Via onder andere Duin en Dal, waar er bij Kinderopvang Smallsteps drinken en een appeltje voor de dorst klaar stond, toog men via de straten van het centrum weer naar het eindpunt bij de Witte Kerk.

Bij de Witte Kerk werd men aan het eind, van de alweer derde dag, verwelkomd door de gezellige klanken van blaaskapel de Koetillers. Morgenavond vrijdag 8 juni worden de wandelaars op de laatste dag, hopelijk onder veel belangstelling, feestelijk onthaald in het centrum van het dorp. Rond de klok van 19.30 uur verwacht de organisatie de eerste wandelaars al van de in totaal 670 deelnemers.

Ook op deze laatste avond van de Avond4daagse 2018 zullen de wandelaars met gezellige muziek begeleid worden bij de laatste meters. Komt u de sportieve deelnemers ook verwelkomen? Met een bloemetje of wat lekkers of gewoon met uw applaus....

Foto's dag 3 BON (foto 1 en 2 PR).