08
jun
'18
De Maestro van Noordwijk-erhout.
Geschreven door De Harpe Davids

De Maestro van Noordwijk-erhout.

Dat deelstreepje klopt. Dit bericht geldt beide dorpen. Na eeuwenlang administratief gescheiden te zijn geweest gaan ze weer bij elkaar horen: moeder en dochter verzoend, zoiets. In de aanloop naar de fusie tussen de beide gemeenten worden er allerlei activiteiten georganiseerd om dat punt niet ongemerkt voorbij te laten gaan. De fusie is per 1 januari 2019 een feit....

U mag er blij om zijn of verdrietig – het doet aan dat feit niets af. En juist als het voelt als een gedwongen huwelijk, kun je er maar beter proberen het beste van te maken. Hoe leren we elkaar kennen? Wat hebben we elkaar te bieden? Hoe kunnen de vier dorpen, die samen de nieuwe gemeente gaan vormen, zo gaan samenwerken dat er muziek in zit?

De Christelijke Muziekvereniging Harpe Davids uit Noordwijkerhout heeft daar het volgende op bedacht: een heuse Maestro-competitie! Vier bekende Noordwijkers en vier bekende Noordwijkerhouters zullen het als dirigent tegen elkaar opnemen in een sportief muzikaal evenement.

De deelnemerslijst spreekt beslist tot de verbeelding: Arnold Geerlings > Prins der Noortukkers, Ton van den Burg > Prins der Kaninefaaten, Jan Rijpstra > burgemeester van de huidige gemeente Noordwijk, Henri de Jong > wethouder van de gemeente Noordwijkerhout, Ria Vink, Els Bax, Leontine van der Klugt en Joke Brouwer. Voorwaar geen kleine jongens en meisjes.

Wie heeft er stalen zenuwen? Wie krijgt de slag met de baton het beste te pakken? Wie houdt de leiding over het orkest en wie haalt er uit de muzikanten van de Harp wat ze in zich hebben? Wie kan, mocht ooit de vaste dirigent Hendrik Jan Lindhout een griepje hebben, hem vervangen?

Noteer alvast de data: de eerste rondes worden gehouden op 13 oktober in de Sint Jeroenskerk te Noordwijk en op 3 november in De Duinpan te De Zilk. De grande finale tussen de twee overgebleven maestro’s is op 12 januari 2019 tijdens het Nieuwjaarsconcert in de Sint Jozefkerk te Noordwijkerhout.

Tijdens dat concert zullen alle acht maestro’s in estafettevorm ook nog samen een muziekstuk dirigeren. Aanvang telkens 20.00 uur. De komende maanden zullen de deelnemers zichzelf aan u voorstellen!

Foto BON.