Datum: 03-07-2020 - 15:51
05
jun
'18
Raponsel laat de jaren zestig herleven in 'De Bonte Sixties'. (foto's)
Geschreven door Raponsel

Raponsel laat de jaren zestig herleven in 'De Bonte Sixties'. (foto's)

Werkelijk en alles en iedereen kwam afgelopen weekend voorbij tijdens de vier voorstellingen van ‘DE BONTE SIXTIES!’ door Theatergroep Raponsel. De keurige, brave huismoeders en de bakker en melkman aan huis, ‘tante Hannie’ die met de ochtendgymnastiek op muziek van Ab Goubitz het hele publiek gymnastische oefeningen liet doen...

Jackie Kennedy, Twiggy, Dusty Springfield, Liz Taylor en zelfs Marilyn Monroe die elkaar de tent uit vochten en Malle Pietje, Dikke Deur, Zuster Klivia en Dorus kregen visite van Frater Venantius en Soeur Sourire en vervolgens kregen ze de schrik van hun leven toen Janis Joplin langs kwam, op zoek naar het Magisch Centrum. Zij kreeg, samen met antirook-magiër, iedereen aan de verdovende middelen en zelfs Juffrouw Saartje rookte een joint!

Het publiek, dat in grote getale naar de Schelft in Noordwijkerhout was toegekomen, was laaiend enthousiast. Ook over de fantastische muziek van Sjoukje Dijkstra & the Lonely Hearts Club Band. Met het ingetogen ‘Ik zou wel eens willen weten’ van Jules de Corte, tot het swingende ‘These boots are made for walking’ van Nancy Sinatra en een bijna psychedelische uitvoering van de ‘Shaffy Cantate’. Al met al een ludieke, mieterse, gewoon te gekke en enorm fijne happening!

Voor meer informatie over Raponsel zie de website: www.raponsel.nl

Foto's onder Richard van Egmond.