Datum: 02-04-2020 - 08:19
  
Update: 30-3-2020.
30
me
'18
Jongerenkoor JOY neemt voor de 12e keer deel aan Nationaal Jongerenkoren Festival in Rijsbergen.
Geschreven door Jongerenkoor JOY

Jongerenkoor JOY neemt voor de 12e keer deel aan Nationaal Jongerenkoren Festival in Rijsbergen.

Jongerenkoor Joy zal komend weekend voor de twaalfde keer deelnemen aan het Nationaal Jongerenkoren Festival in Rijsbergen. Ze hebben hier al maandenlang voor gerepeteerd, want de lat ligt hoog. Bestaat Joy uit zo’n 15 leden in leeftijd variërend van 11 tot 20 jaar, de meeste koren op het festival zijn de twintig al ruim gepasseerd en kennen vaak tientallen leden...

dus de concurrentie is pittig. Desondanks wist Joy in 2016 eerste te worden in de B-competitie. Hierdoor namen ze vorig jaar automatisch deel in de A-competitie waar ze met een knappe zevende plaats thuiskwamen. Naast een inzinglied en twee eigen gekozen liederen, is dit jaar voor het verplichte lied In jou gekozen, geschreven door Brigit Calame, lid van het Noordwijkerhoutse koor Revoice. Het koor zal worden begeleid op piano door Carmen Eveleens. 

De dirigent Norman Ebicilio weet zijn enthousiasme voor de muziek zodanig over te brengen op deze jongeren, dat het een swingend optreden beloofd te worden. Zaterdagmiddag om 13.00 uur is Joy aan de beurt om hun zangkwaliteiten (en danspasjes) te tonen. Het optreden is live te volgen voor iedereen die niet in de gelegenheid is naar Rijsbergen af te reizen via livestream.stake5.be.

Tekst en foto Jongerenkoor JOY.