27
me
'18
Dierenhoeve doet mee met crowdfunding-maand kinderboerderijen en trapt af met schaapscheerfeest.
Geschreven door Zorg- en Kinderboerderij de Dierenhoeve

Dierenhoeve doet mee met crowdfunding-maand kinderboerderijen en trapt af met schaapscheerfeest.

Zondag 3 juni wordt op Zorg- en Kinderboerderij de Dierenhoeve weer het jaarlijkse schaapscheerdersfeest gehouden. Traditiegetrouw omlijst met tal van leuke activiteiten voor de kinderen. Deze activiteiten zijn toegankelijk via de muntjes (á 1 euro), die gekocht kunnen worden op de Dierenhoeve en het liefst wordt er met de pin afgerekend. Wat is er zoal te doen...

* Van 11.00 uur tot 12.00 uur worden de schapen ontmanteld van hun dikke wintervacht. Dat zal gedaan worden door de vakkundige schaapscheerders Piet Jansen en Theo Hogervorst. Altijd weer een mooi schouwspel.

* Van 12.00 uur tot 13.00 uur is er een hondendemonstratie. Mensen, die met hun hond mee willen doen, kunnen zich aanmelden via Facebook.

* Om 13.00 uur begint het schaapscheren weer.

* Van 14.00 uur tot 17.00 uur is een gediplomeerde hondentrimmer aanwezig en gespecialiseerd in vachtverzorging (ook voor konijnen) en geeft zij advies hoe je de vacht het best kunt onderhouden.

* Van 11.00 uur tot 17.00 uur is er een braderie met tal van leuke spulletjes, kan er natuurlijk weer gespind worden, met wol gewerkt worden, is er een mozaïek stand, zijn er de bloemen uit eigen tuin, is de imker van de partij etc.

* Vanaf 11.30 uur kunnen de kinderen zich ook vermaken met een ritje op de pony terwijl op de spelletjeswei weer diverse spelen zijn uitgezet met o.a. knutselen, koemelken, jeu de boule, grabbelton, bellenblaas etc.

* Natuurlijk is het koffiehuis geopend met het welbekende Family Food van Ceciel voor een lekker kopje koffie/thee, taartje/ frisdrank/soepje en last but not least is er stemmige muziek van de wandelende troubadours.

Alle reden dus om naar de Dierenhoeve te komen en gezellig mee te doen. Én als u er dan toch bent, wilt u zich mogelijk opgeven als vrijwilliger. De Dierenhoeve is naarstig op zoek naar vrijwilligers en zijn er diverse vacatures onder meer in het koffiehuis, bij de voerdienst bij de Junior voerdienst, gastvrouw /- heerschap, schoonmaak, voor kinder activiteiten en handige ´rechterhanden´. Aanmelden kan in het Koffiehuis en/of via de website.

Zoals gezegd, de maand juni is de crowdfunding-maand voor kinderboerderijen. Na een wederom hopelijk geslaagd schaapscheerdersfeest, volgen nog voorlezen op 10 en 24 juni (10.30 uur) en is er op 16 juni een kinderrommelmarkt (12.00 – 15.00 uur). Kosten zijn: 2,50 euro voor een plekje. Zie ook www.facebook.com/dierenhoeve/ en de website https://www.instagram.com/dierenhoeve/

(THV)