Datum: 07-04-2020 - 12:49
  
Update: 30-3-2020.
26
me
'18
Seizoen eindigt voor VVSB met een nederlaag en keurig in het linker rijtje. (verslag+uitslagen+stand+samenvatting)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Seizoen eindigt voor VVSB met een nederlaag en keurig in het linker rijtje. (verslag+uitslagen+stand+samenvatting)

Onder tropische omstandigheden heeft VVSB het seizoen in Veenendaal met een 2-0 nederlaag afgesloten. Jeremy de Graaf en Roy Terschegget zorgde al voor de rust voor de einduitslag. In het 2e seizoen van VVSB in de Tweede Divisie, heeft het beter gepresteerd met een 8e plaats dan de 9e van vorig jaar. Een pluim van jewelste voor de Noordwijkerhouters...

 

VVSB startte zonder reservedoelman op de bank. Tweede doelman Menno de Jong zat ziek thuis en de doelmannen vanuit de jeugd waren nodig om een goed resultaat te halen voor VVSB JO19-1. Verder waren er ook nog enkele opvallende namen in de basiself van Jack Honsbeek. Victor Schipholt en Marvin Wijks hadden beide nog weinig minuten dit seizoen gemaakt en stonden mede hierdoor in de startopstelling.

Tim de Rijk had het eerste schot van de wedstrijd, maar de middenvelder van VVSB mikte te hoog. Aan de andere kant vergaloppeerde Sven Verlaan zich aan Jeremy de Graaf in het strafschopgebied. Scheidsrechter Bijl uit Hendrik-Ido-Ambacht wees resoluut naar de stip, waar de afscheid nemende Wouter Bonke achter plaats ging nemen. De verdediger van GVVV die de club na 207 wedstrijden gaat verlaten schoot echter op de paal.

Doelmannen Johan Jansen (GVVV) en Ruben Valk (VVSB) hadden een betrekkelijk makkelijke pot voetbal voor zich. De spaarzame kansen in het eerste half uur waren simpele prooien voor deze uitstekende doelmannen. Guido Pauw maakte het leven van de centrale verdedigers van GVVV flink zuur en gaf in de 33e minuut een goede pass op Mitchell Theuns. Doelman Jansen kon nog maar ternauwernood het schot keren.

Even later was het aan de andere kant wel raak. Regisseur op het middenveld Roy Terschegget stuurde op een fraaie wijze De Graaf alleen op Valk af. De spits van de thuisploeg omspeelde de doelman en schoot de openingstreffer binnen. Niet veel later zorgde diezelfde Terschegget voor de ruimere voorsprong voor GVVV door een vrije trap op mooie wijze binnen te schieten.

Na de rust was er meer sprake van zomeravondvoetbal dan een strijd op leven en dood. Beide ploegen smachten naar het einde van het seizoen en de tropische omstandigheden op Sportpark Panhuis waren hier mede debet aan.

VVSB sluit het seizoen dus met een nederlaag af, maar kan toch trots zijn op het resultaat na 34 wedstrijden. Ter vergelijking met het vorige jaar zijn er meer punten gepakt (51 om 47) en is er ook beter gescoord op de eindrangschikking (8e om 9e). Een jaar zonder al te grote problemen.

GVVV – VVSB 2-0: 36. De Graaf 1-0, 42. Terschegget 2-0.

VVSB: Valk; Schipholt (61. Fecunda), Arroyo, Verlaan, Vijlbrief; Theuns (46. Van Niel), Jozic, De Rijk; Wijks (72. Van der Wilden), Pauw, Bekooij.

Klik hier voor de samenvatting.

Tekst: Stefan van den Burg