Datum: 23-01-2022 - 07:55

28
me
'18
Lezers schrijven: omwonenden ‘oud-Munnekeweij’ en gemeente lijnrecht tegenover elkaar.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Lezers schrijven: omwonenden ‘oud-Munnekeweij’ en gemeente lijnrecht tegenover elkaar.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor... om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen...

en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lezers schrijven: omwonenden ‘oud-Munnekeweij’ en gemeente lijnrecht tegenover elkaar.
De Gemeente Noordwijkerhout is van plan om het gebied waarop het oude Munnekeweij nu staat opnieuw in te richten. Men heeft plannen om 3 blokken bebouwing op het terrein te realiseren, waardoor er 45 woonunits ontstaan. De gemeente presenteerde woensdag 23 mei aan omwonenden haar ideeën over de herinrichting van het openbaar terrein.

De verantwoordelijk ambtenaar van de gemeente Noordwijkerhout heette alle omwonenden van harte welkom, maar werd daarna meteen gevraagd naar de afwezigheid van de verantwoordelijk wethouder de Jong. Tussen de wethouder en omwonenden is nog geen overleg geweest. Iets dat de gemeenteraad wel aan hem gevraagd had en dat door de wethouder toegezegd was. 

De ambtenaar gaf aan dat de wethouder vond dat deze avond geen politieke lading had. De aanwezigen bewoners vonden dit een gemiste kans. Na bijna anderhalf jaar van verzet door omwonenden lukt het hen niet om met verantwoordelijke partijen om tafel te komen. 

Volgens de vertegenwoordigers van alle omwonenden was de hele opzet van de avond zinloos, omdat het officiële bestemmingsplan pas in september in de raad verder besproken wordt. Het oprichten van een klankbordgroep om wensen over de inrichting van de openbare ruimten in een kleiner gezelschap uit te werken schoot in het verkeerde keelgat.

Parkeernorm.
Het ontwerp bestemmingsplan had in eerste instantie 60 parkeerplaatsen. (Te vergelijken met het parkeerterrein van de Vomar met ongeveer 60 plaatsen) Dit aantal voldeed niet aan de norm. Daarnaast is de parkeernorm verhoogd. De ingetekende parkjes werden grotendeels opgeofferd om de nieuwe normering te halen. 81 Parkeerplaatsen zullen gerealiseerd moeten worden op een kleine 7.000 vierkante meter. Het Landbouwplein heeft een capaciteit voor ongeveer 85 auto’s.

Aantrekkelijk
Als eerste uitgangspunt bij de herontwikkeling stond het woord aantrekkelijk. Een zeer subjectief argument, want wat is aantrekkelijk? Zo werd het concept bestemmingsplan in de gemeenteraad door menig partij als mooi bestempeld. Mooi en aantrekkelijk: ook daar denken de omwonenden heel anders over. 

En zo blijven de gemeente en omwonenden lijnrecht tegenover elkaar staan. Het is de vraag of de 3 concepten voor de inrichting van de openbare ruimten door de partijen ook als mooi en aantrekkelijk groen bestempeld gaan worden. Van een discussie was na afloop weinig te merken. De partijen staan te ver van elkaar.

Geschreven door: omwonenden van oud-Munnekeweij.