Datum: 03-08-2020 - 19:29
25
me
'18
150 juryleden kiezen het logo voor de nieuwe Gemeente Noordwijk. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

150 juryleden kiezen het logo voor de nieuwe Gemeente Noordwijk. (foto's)

De nieuwe fusiegemeente van Noordwijk en Noordwijkerhout/De Zilk heeft in maart 2018 twintig bureaus en vormgevers gevraagd om een nieuw logo voor de nieuwe gemeente te ontwerpen. Vijftien daarvan besloten om mee te doen aan de pitch voor het nieuwe ontwerp. Uit de aangeleverde logo’s werden uiteindelijk 5 genomineerde logo’s op...

donderdagavond 24 mei voorgelegd aan een jury die bestond uit maar liefst 150 inwoners uit Noordwijk en Noordwijkerhout/De Zilk die zich na een oproep hadden aangemeld. Op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout in Hotel De Witte Raaf presenteerden vijf bureaus hun logo-ontwerp van de nieuwe gemeente Noordwijk. De jury van 150 inwoners mocht in de eerste stemronde kiezen uit vijf ontwerpen.

De tweede stemronde bestond uit de twee logo's met de meeste stemmen van de eerste stemronde, de twee finalisten waren Aron Bakker van Aronline en Frido van Dijk van Bureau aan Zee. Nadat iedereen van de 150 juryleden voor de laatste keer hadden gestemd kwam het logo van Frido van Dijk van Bureau aan Zee als winnende met de meeste stemmen uit de bus.

Foto's Gemeente Noordwijk en PR.