Datum: 05-06-2020 - 17:26
20
me
'18
Feestelijke 25-jarige jubileumviering pastoor André Goumans met 2 Pauselijke onderscheidingen. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Feestelijke 25-jarige jubileumviering pastoor André Goumans met 2 Pauselijke onderscheidingen. (foto's)

Op zondagmorgen werd in een volle Sint Jozefkerk het jubileum gevierd van pastoor André Goumans, vanwege het heugelijke feit dat hij al 25 jaar verbonden is aan de Sint Jozefparochie. Voorgangers in deze feestelijke dienst waren pastoor Goumans en ds. Egbert van der Weide, hij was op uitnodiging van de pastoor aanwezig als gastpredikant....

De jubileumviering werd muzikaal ondersteund door het Kinderkoor De Schalmei, Zangkoor Cadans en het Dameskoor en als verrassing trad aan het eind van de feestelijke viering Shantykoor 't Bollenhart met een toepasselijk lied op. Lovende woorden waren er voor de jubilaris van de vice-voorzitter van het parochiebestuur de heer Jacques Aartman.

De pastoor had aan eind van zijn jubileumviering zelf ook nog een verrassing in petto voor twee fantastische vrijwilligsters, Betty Heemskerk en Joke Hommen. Hiermee wilde de pastoor ook een beetje de vele vrijwilligers van de parochie eren. Beide dames ontvingen een hoge kerkelijke Pauselijke onderscheiding de BeneMerenti, voor hun jarenlange belangeloze inzet voor de Sint Jozefparochie. Betty en Joke van harte gefeliciteerd.

Pastoor André Goumans uit Limburg werd zondag 23 mei 1993 op 40-jarige leeftijd geïnstalleerd als nieuwe pastoor van de Sint Jozefkerk, hij werd toen de opvolger van Pastoor van der Plas die naar Zoeterwoude vertrok. Op 2 december 2001 werd hij ook benoemd tot pastoor van de Victorparochie en sinds 2012 is hij de pastoor en leider van het pastoraal team van parochie Sint Maarten met haar 7 kernen.