Datum: 10-08-2020 - 22:36
17
me
'18
Fietspad Sancta Maria officieel in gebruik genomen. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Fietspad Sancta Maria officieel in gebruik genomen. (foto's)

Op donderdagmiddag 17 mei hebben de wethouders Martijn Bilars (gemeente Noordwijkerhout) en Hans Bakker (gemeente Noordwijk) de officiële opening verricht van het fietspad F287. Beide wethouders fietsten elkaar op het fietspad tegemoet en op het halverwege aangelegde fietsbruggetje werd het openingslint doorgeknipt...

Het fietspad F287 (Zeestraat, Kraaierslaan, terrein Sancta Maria, Langevelderweg) werd al op 1 augustus 2017 opengesteld voor voetgangers en fietsers. Het is een gezamenlijk project van de gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk, waarvoor de eerste ideeën al 12/13 jaar gelden ontstonden en uiteindelijk dan ook is gerealiseerd.

Het project is met een bedrag van  € 1,4 miljoen gesubsidieerd door de Provincie Zuid-Holland. Daarnaast heeft de Ontwikkelingscombinatie Sancta Maria ook financieel bijgedragen aan de aanleg hiervan. Veel omwonenden hebben grond af gestaan voor de realisatie van het fietspad of op andere wijze meegedacht of gewerkt.

Het fietspad, wat zowel feitelijk als symbolisch Noordwijkerhout en Noordwijk verbindt, is een mooie recreatieve route geworden en biedt daarnaast een mooie en veilige doorgang voor scholieren en de toekomstige bewoners van de woonwijk Landgoed Sancta Maria. 

Foto's: BON.