Datum: 22-08-2019 - 00:21
  
15
me
'18
Koffie+ ochtend in bibliotheek thema: Hoe houd ik mijn hersenen gezond?
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Koffie+ ochtend in bibliotheek thema: Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

‘Leer meer over je brein’ is in de maand mei het motto van de Bibliotheek Bollenstreek. In samenwerking met de Hersenstichting organiseren we daarom twee Koffie+ ochtenden over de werking van onze hersenen en geheugen. Op 24 mei in de Bibliotheek in Noordwijkerhout en op 28 mei in de Bibliotheek in Noordwijk...

 

‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond?’

Koffie+ in de Bibliotheek in Noordwijkerhout
Onze hersenen zijn belangrijk bij alles wat we doen: van lopen tot onthouden en van emoties tot ingewikkelde denkprocessen. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Je kan zelf veel doen om jouw hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Tijdens de lezing ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond?’ geeft Willem Gotink van de Hersenstichting concrete tips. Hoe eerder je daarmee begint, hoe groter de kans dat ook jouw hersenen tot op hoge leeftijd actief blijven.

De lezing ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond’ is op donderdag 24 mei in de Bibliotheek in Noordwijkerhout op de Herenweg 2 in Noordwijkerhout. De inloop is vanaf 10.15 uur en om 10.30 uur begint de lezing door Willem Gotink van de Hersenstichting. De toegang is gratis.

‘Geheugen en vergeten’

Koffie+ in de Bibliotheek in Noordwijk
Het geheugen is een functie van onze hersenen die onmisbaar is voor ons dagelijks functioneren. Zonder geheugen weten we niet wie onze naasten zijn, op welk moment we leven, waar we leven en wat er allemaal in het verleden gebeurd is. Een hersenaandoening kan het geheugen behoorlijk verstoren.

Tijdens deze koffie+ ochtend geeft Willem Gotink van de Hersenstichting meer informatie over de verschillende soorten geheugen. Ook het verschil tussen normale vergeetachtigheid en geheugenproblemen veroorzaakt door een hersenaandoening zoals dementie komen aan bod. Natuurlijk krijg je ook tips om het geheugen te trainen.

Deze lezing is op maandag 28 mei in de Bibliotheek in Noordwijk op de Akkerwinde 1A in Noordwijk. De inloop is vanaf 10.15 uur en om 10.30 uur begint de lezing door Willem Gotink van de Hersenstichting. De toegang is gratis.

Koffie+ in de Bibliotheek
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de Bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis. 

Foto BON.