Datum: 09-08-2022 - 00:40
13
me
'18
'Maand van Uniek Sporten' in Holland Rijnland en Midden-Holland.
Geschreven door Team Sportservice Zuid-Holland

'Maand van Uniek Sporten' in Holland Rijnland en Midden-Holland.

Om Uniek Sporten extra op de kaart te zetten in de regio’s Holland Rijnland en Midden-Holland vindt van 9 mei tot 8 juni de 'Maand van Uniek Sporten' plaats. Uniek Sporten is een app, ontwikkeld door Fonds Gehandicaptensport, om het huidige sportaanbod voor mensen met een beperking kenbaar te maken. Wat gaat er tijdens deze maand gebeuren? 

Onderzoek huidig sportaanbod
Allereerst wordt, in samenwerking met studenten Sportkunde van de Haagse Hogeschool, het huidige sportaanbod voor mensen met een beperking onderzocht. Welk aanbod is er al en waar wordt gebruik van gemaakt? Maar ook, welke drempels ervaren mensen met een beperking om te gaan sporten? 

Uniek sporten op de kaart zetten
Daarnaast zullen de studenten in alle 19 gemeenten bezig gaan om Uniek Sporten zo goed mogelijk op de kaart te zetten. Hierbij kunnen de studenten hun creativiteit de vrije loop laten gaan om de meest originele, gave en pakkende acties op te zetten. De studenten zullen herkenbaar zijn aan hun witte T-shirts met het Uniek Sporten logo.

Slotbijeenkomst 14 juni
Tenslotte zal op 14 juni de slotbijeenkomst plaatsvinden met alle studenten, de gemeenten en procesbegeleider Marvin Straver van Team Sportservice Zuid-Holland. Tijdens deze bijeenkomst zullen onder andere de resultaten van het onderzoek gepresenteerd worden, en zal er teruggekeken worden op de meest succesvolle acties. Nieuwsgierig geworden? Houd #unieksporten2018 in de gaten op social media om op de hoogte te blijven! www.unieksporten.nl