Datum: 04-07-2020 - 21:11
10
me
'18
Noordwijkerhoutse Jonna van de Velde in actie voor Oranjedames onder-17 op het EK in Litouwen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Noordwijkerhoutse Jonna van de Velde in actie voor Oranjedames onder-17 op het EK in Litouwen.

Jonna van de Velde uit Noordwijkerhout werd onlangs opgenomen in definitieve selectie van het Nederlands vrouwenelftal van speelsters onder 17 jaar voor het EK welke op dit moment plaatsvindt van 9 t/m 21 mei in Litouwen. Nederland kwam woensdag 9 mei op de openingsdag al gelijk in actie tegen het gastland Litouwen...

De Oranjedames onder-17 zijn het EK in Litouwen meteen goed begonnen, tegen het gastland in Alytus werd het maar liefst 0-9. Jonna van der Velde maakte met een prachtig afstandsschot de 0-3. (klik hier voor het filmpje via Facebook) Oranje gaat met deze uitslag na één speelronde gelijk al aan de leiding in hun poule. Eerder op de dag werd de wedstrijd tussen Duitsland en Finland in Groep A van Oranje met 2 -1 gewonnen door de Duitsers.

De Nederlandse speelsters gaan zich nu opmaken voor de twee volgende poulewedstrijden. Op zaterdag 12 mei speelt het team van KNVB-coach Marleen Wissink tegen Duitsland (10.00 uur) en op dinsdag 15 mei (18.00 uur) sluiten ze de groepsfase af tegen Finland.

Jonna begon met voetballen bij VVSB en vanwege haar prestaties werd ze opgeroepen voor de regioselectie van de KNVB en maakte anderhalf jaar geleden de overstap naar het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Amsterdam. Daar zijn de jonge talenten intensief met voetbal bezig. Ze combineert het voetbal met haar schoolopleiding VWO en dat kost haar naar eigen zeggen weinig moeite. 

Met haar teamgenoten won Jonna het kwalificatietoernooi voor het EK, door in eigen land Roemenië (2-0), Portugal (2-0) en België (4-2) te verslaan. Met een eventuele derde plaats op het EK is plaatsing voor het WK in Uruguay (november) zeker. Dat zou helemaal mooi zijn om mee te maken. Daar wil ik gewoon bij zijn; aldus Jonna in een interview met Voetbal in de Bollenstreek.

Foto's pr.