Datum: 03-08-2020 - 19:57
09
me
'18
Omwonenden zeer verontrust over bouwplan van 8 appartementen bij Vomarcomplex.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Omwonenden zeer verontrust over bouwplan van 8 appartementen bij Vomarcomplex.

Eigenaar Hoorne Vastgoed van het Vomarcomplex op de hoek van de Pilarenlaan en de Kornoeljelaan wil na 40 jaar het gebouw op de begane grond, waar onder andere ook de pizzeria/chinees/snackbar gevestigd zijn, renoveren om meer aan de eisen van deze tijd te voldoen. Maar volgens omwonenden gaat het plan veel verder....

dan het grondig renoveren van het complex, dit blijkt uit de brandbrief die bewoners van de Heggerank onlangs hebben gestuurd aan het college van Burgemeester en Wethouders van Noordwijkerhout. Hierin laat men het college weten dat ze zeer verontrust zijn dat, naast de begrijpelijke renovatie, er ook plannen op tafel van eigenaar Hoorne Vastgoed liggen voor de bouw van acht appartementen boven de huidige pizzeria/chinees/snackbar aan de Pilarensloot.

Afgelopen maart is er door de eigenaar van het complex een besloten informatiebijeenkomst georganiseerd voor de bewoners van de Heggerank (wonend aan de andere kant van de Pilarensloot), bewoners van Puyckendam en eigenaren van de woningen boven de supermarkt. Hierbij werden de plannen gepresenteerd waarbij de omwonenden onaangenaam werden verrast dat de eigenaar acht appartementen wil bouwen met een totale hoogte van 10/11 meter van het gebouw.

De bewoners van de Heggerank maken zich zeer ongerust over het feit dat de balkons/huiskamers van de nieuw te bouwen appartementen aan de kant van de Pilarensloot komen, dit zou volgens de bewoners van de Heggerank betekenen dat zij hun privacy in huis en tuin daardoor volledig kwijt raken.

Tevens staat in de plannen dat de parkeerplaatsen ook nog eens uitgebreid gaan worden richting de Pilarensloot en daar verwachten de bewoners meer geluidshinder van winkelend publiek door. De huidige bebouwing werkt nu als een soort geluidswal.

In de brandbrief vragen de bewoners van de Heggerank aan het college niet mee te werken aan de plannen, die trouwens volgens dezelfde bewoners ook nog eens in strijd zijn met het huidige bestemmingsplan. Eigenaar Hoorne Vastgoed heeft al wel een aantal keren met de gemeente gesproken over de plannen, maar volgens de gemeente is er nog geen officiële aanvraag ingediend en kan men daar dus niet verder op reageren; aldus het college.

Foto's BON.