Datum: 16-05-2022 - 21:41
05
me
'18
Veel belangstelling voor dodenherdenking in Noordwijkerhout. (foto's+filmpje)
Geschreven door Redactie BON

Veel belangstelling voor dodenherdenking in Noordwijkerhout. (foto's+filmpje)

Vrijdagavond 4 Mei was er een druk bezochte en respectvolle dodenherdenking in de St. Jozefkerk en aansluitend een kranslegging bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis. De Oranjevereniging organiseerde de herdenking in opdracht van de gemeente Noordwijkerhout. Iedere bezoeker van de kerk kreeg...

een bosje rode tulpen die men na de kranslegging bij het monument kon neerleggen. Voor 2018 was opnieuw gekozen om het jaarthema en de slogan "Vrijheid geef je door" te blijven gebruiken. Het werken met hetzelfde thema versterkt namelijk de boodschap, het accent lag dit jaar op het verzet.

Tijdens de herdenking werd er medewerking verleend door Muziekvereniging St. Jeanne d'Arc, Scoutinggroep St. Jozef-Emerentiana, leerlingen van de St. Victorschool (Marlotte van der Putten, Lisanne van der Putten, Bram Aartman), solisten Pien en Sophie Warmerdam en Cecile Olijerhoek (klik hier voor het filmpje met het lied Hallelujah), Somer Al-Abdallah - journalist uit Syrië (klik hier voor zijn verhaal), veteranen Jan van Gils en Peter van den Burg, Burgemeester Goedhart en de Oranjevereniging Noordwijkerhout.

Om 20.00 uur werd er onder grote belangstelling na de last post twee minuten stilte in acht genomen en deze werd gevolgd door een kranslegging en werden er bloemen neergelegd bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis.

Foto's BON.