Datum: 27-10-2021 - 00:13
02
me
'18
Interview met NOV-ondernemer van de maand: John van Delft.
Geschreven door NOV - Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging

Interview met NOV-ondernemer van de maand: John van Delft.

Om onze ondernemers beter te leren kennen, zullen we vanaf mei, iedere maand, een ondernemer interviewen die in het centrum van Noordwijkerhout is gevestigd en lid is van de NOV. Op deze manier krijgen we een kijkje in de keuken van deze prachtige bedrijven en vertellen ze ons op welke “actie van de maand” zij hun klanten gaan trakteren...

 

Op maandag 30 april was John van Delft van Van Delft Groenten en Fruit in de Havenstraat aan de beurt en is hij geïnterviewd door een lid van de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV).

Interview met John van Delft

John, we willen je graag beter leren kennen dus vertel eens: wie is John?
Ik ben John van Delft, 53 jaar oud en geboren in Den Haag. Ik ben getrouwd, ik heb twee dochters en ik woon in Oegstgeest. Sinds 15 april 2002 ben ik als groenteman werkzaam in het centrum van Noordwijkerhout. Mijn grootste hobby is eigenlijk wel mijn werk. Iedere dag sta ik met plezier in de winkel!

Een leuk weetje is dat ook mijn vader groenteman was, maar dan in Den Haag. Ik luister graag naar hip hop, dance muziek en smartlappen. Kortom ik vind veel muziekgenres leuk. Vroeger ging ik naar Marco Borsato en Paul de Leeuw. Ik zou graag een concert willen bijwonen van Guus Meeuwis. Daarnaast hou ik van vissen. Helaas ontbreekt mij nu de tijd om deze hobby uit te oefenen.

Wat weten we nog meer niet van jou?
Toen ik op school zat werkte ik alle zaterdagen bij een groenteman in Oegstgeest. Dat heb ik acht jaar gedaan. Hierna werd ik chef van een groenteafdeling in Lisse om vervolgens twee jaar als assistent bedrijfsleider in Noordwijk te werken. Daarna ben ik vijf jaar als bedrijfsleider werkzaam geweest in een supermarkt in Den Haag. Daarna was ik het winkel vak even zat en heb ik twee jaar gewerkt op de veiling in Aalsmeer om daarna te werken in de autoverhuur in Katwijk. Op een dag werd ik gebeld met de vraag of ik interesse had in het openen van een groentezaak in het centrum van Noordwijkerhout en in 2002 ben ik gestart op het Marktplein in Noordwijkerhout.

Wat maakt jouw vak zo bijzonder?
Mijn vak is heel divers. Ieder seizoen kent zijn eigen kleurrijke en smaakvolle producten en we verdiepen ons in de producten om onze klanten mee te verrassen. Een aantal maal per jaar ga ik samen met mijn collega’s, Ellen en Jolanda, naar een groenten-en fruitbeurs. Verder hebben we veel plezier in de winkel en wordt er veel gelachen.

Vorig jaar hebben we een aantal nieuwe producten geïntroduceerd en dit jaar gaan we daar mee verder:
• de kant en klaar maaltijden wel of niet seizoensgebonden: stoofpeertjes, stampotten, salades, carpacciosalades, alles vers klaargemaakt! De winkel straalt kwaliteit uit en die leveren wij ook! Als ik een product niet heb en er is vraag naar dan doe ik mijn best om het toch te leveren. Vorige week kwam er iemand voor “watermeloen radijs”;
• De Piggy-spaarpunten. Bij elke euro die er wordt besteed, wordt er 1 punt op je persoonlijke digitale Piggy-kaart bijgeschreven. Daarmee spaar je voor gratis producten;
• In 2017 heb ik in de aspergetijd, samen met Theo en Sandra Krijgsman van Santhe Dranken, wijnen gepromoot die heerlijk bij onze asperges passen. Dat is een leuke manier om als winkeliers met elkaar samen te werken.

Ten aanzien van de fusie, die plaats gaat vinden tussen Noordwijkerhout en Noordwijk, wil ik kwijt dat het een heel proces is waar de ondernemers in Noordwijkerhout intensief bij worden betrokken en waar ik zeer positief in sta. Ik merk nu al dat ik meer betrokken ben bij mijn collega-ondernemers in het dorp en Noordwijk.

Wat is voor jou de perfecte dag?
Mijn perfecte dag is als de zon schijnt, de temperatuur aangenaam is, de Hollandse aardbeien buiten op de handkar liggen en mijn winkel vol met verse producten ligt. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik hier samen met Ellen en Jolanda veel voldoening uit haal.

Als je morgen wakker wordt dan ………………..
Dan word ik wakker als miljonair en ga ik gewoon door met waar ik nu mee bezig ben!

Is er iets waar je al lang van droomt en zo ja waarom heb je dat dan nog niet gedaan?
Helemaal niets, ik ben een tevreden mens. Ik hou van mijn werk, heb leuke collega’s en mede-ondernemers in het dorp. Ik hoop dat ik oud word om vervolgens samen met mijn familie van onze vrije dagen te kunnen te genieten.

Dan willen we ook graag weten welk actie je in gedachten hebt voor je klanten.
Een gezonde actie van de groenteboer: mijn klanten bied ik een gratis bakje van de weeksalade aan bij een aankoop van € 15,00. Deze actie is de hele maand mei geldig. Verder wil ik graag iedereen die nog nooit in de winkel is geweest uitnodigen om langs te komen en een blik te werpen op ons uitgebreide assortiment van heerlijke verse producten.

Van wie wil je de volgende keer meer weten?
Ik vind het leuk om meer te weten te komen van Theo en Sandra Krijgsman van Santhe Dranken in Noordwijkerhout.