Datum: 04-12-2021 - 13:04

   

29
apr
'18
'Bollenpellen voor Managers' geschreven door Toon van Tol uit De Zilk. (foto's uitreiking 1e boek)
Geschreven door Persbericht

'Bollenpellen voor Managers' geschreven door Toon van Tol uit De Zilk. (foto's uitreiking 1e boek)

Zaterdagmiddag 28 april overhandigde Toon van Tol uit De Zilk in de Nachtegaal te Lisse het eerste exemplaar van zijn boek ‘Bollenpellen voor Managers’ aan directeur Peter Ruigrok van Ruigrok Productie uit Hillegom. Als kleine jongen deed Toon, net als Peter, iedere zomer vakantiewerk in de bollen. Tegenwoordig is hij...

commercieel adviseur en eigenaar van Comstratos en werkt hij in opdracht voor MKB-bedrijven. Terugkijkend op zijn 40-jarige carrière, ontdekte hij steeds vaker dat de werkstrategieën die hij als jonge bollenpeller leerde van zijn moeder opvallend, en verbluffend, veel overeenkomsten vertonen met die van succesvolle werkende mensen in goedlopend bedrijven.

“Bollenpellen lijkt een simpel klusje, maar je wordt er pas steeds beter in na veel doen. Je ontdekt waar je de bak en mand met gepelde bollen het beste kunt neerzetten, dat je tafel altijd vol moet zijn om productieverlies te vermijden en je op tijd nieuwe bollen op je tafel moet leggen. Dat het ook nodig is , en loont, om de kleine bolletjes te pellen en dat je waardering krijgt voor een echt volle bollenmand.

Allemaal zaken en sterke metaforen die simpel te vertalen zijn naar de manier waarop je je dagelijkse werk succesvol managet. En dan maakt het niet uit wat voor werk je doet. Voor een huisvrouw of student is het bijvoorbeeld net zo belangrijk om altijd ‘een volle tafel’ te hebben als voor een manager of als persoon in een team. Ervoor zorgen dat je altijd werkt aan meerdere klussen naast elkaar, bevordert inspiratie en leidt tot kruisbestuiving.

Het is één van de universele werk strategieën die goed werken voor iedereen, ongeacht in welke branche of functie je werkzaam bent,” aldus Toon. Het boekje bevat in totaal negen universele werkstrategieën, die elk zijn voorzien van grappige en verhelderende tekeningen. Ook als commercieel adviseur maakt Toon veel gebruik van tekeningen.

Het is zijn overtuiging dat krachtige visualisaties beter beklijven dan woorden in een rapport of complexe theorieën. De commerciële strategie van een bedrijf vertaalt hij daarom ook altijd naar krachtige werktekeningen. Als de strategie eenmaal duidelijk is, kan iedereen met de tekeningen op pad op de gekozen koers met anderen te delen samen ook vast te houden.

Het eerste exemplaar van 'Bollenpellen voor Managers is voor Peter Ruigrok". Toon koos voor hem, omdat hij het toonbeeld is van een succesvolle ondernemer. Begonnen in de bollen- en bloemenwereld, en uitgegroeid tot een uiterst innovatief bedrijf dat dagelijks meer dan 1500 mensen op pad stuurt om de werk strategieën uit het boekje in praktijk te brengen. Hij verpersoonlijkt daarmee voor Toon de jonge bollenpeller die dankzij zijn werkstrategieën uitgroeit tot een zeer succesvol ondernemer.

“Het boekje mag dan met een knipoog geschreven zijn, het bevat wel degelijk lessen waar iedereen wat aan heeft. Iemand als Peter Ruigrok is daar het symbool en levend bewijs van.” Ik ben dankbaar en trots dat hij voor de officiële presentatie wilde komen. 

'Bollenpellen voor Managers' vanaf 1 mei 00:00 te bestellen op www.bollenpellenvoormanagers.nl.

Foto's PR.