Datum: 08-08-2020 - 11:00
28
apr
'18
Verslag van Koningsdag 2018. (update: foto's aubade, Koningsmarkt, Koningspop)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Verslag van Koningsdag 2018. (update: foto's aubade, Koningsmarkt, Koningspop)

De feestelijkheden van Koningsdag in Noordwijkerhout zijn vrijdagmorgen vroeg van start gegaan en dit alles georganiseerd door de Oranjevereniging Noordwijkerhout (zie programma). De dag voor Koningsdag was er de traditionele lintjesregen, met dit keer drie onderscheidingen (klik hier voor het verslag). Donderdagmiddag ...

was er in Topaz Munnekeweij de gezellige, muzikale Koningsbingo (klik hier voor het verslag). In het begin van de donderdagavond was het de tijd voor de jeugd van Noordwijkerhout met de Junior Kingsnight in de ‘Wapenstaete’ van Het Wapen van Noordwijkerhout. (klik hier voor het verslag). Daarna was het de beurt aan de 'volwassen-jeugd' van Noordwijkerhout om uit hun dak te gaan bij de Koningsnacht in een gezellig Café van der Geest. (foto's volgen later)

Vandaag op Koningsdag doet de redactie van BON tussendoor een verslag met foto's van de festiviteiten die op deze dag gehouden worden. Als eerste was er de aubade bij het Gemeentehuis met de drie nieuwe dragers (afgelopen jaar in totaal 10) van een Koninklijke Onderscheiding en ook alle gedecoreerden van de afgelopen jaren. Dit alles onder muzikale begeleiding van St. Jeanne d'Arc. (zie foto's) 

Natuurlijk hebben we een rondje door het dorp gelopen en foto's geschoten van de drukke vrijmarkt van scouting Bosgeest. Maar ook van de verkopers (en hun kopers) waarvan de meeste al heel vroeg in de ochtend in het centrum van het dorp zijn gaan zitten om een prima plaats te bemachtigen om hun spulletjes te verkopen. En tot nu toe hebben we (tot 14.30 uur) prima weer gehad in Noordwijkerhout....droog, weinig wind en zo nu en dan een zonnetje.

Maar daarna was het gelukkig toch ook prima weer om te vertoeven in het centrum van Noordwijkerhout. 
Vanaf 11.00 uur ging op de Steeg voor de Witte Kerk Koningspop 2018 van start. De vijf bands en een DJ met veel Noordwijkerhouts bloed in de aderen, speelden voor een groot publiek tot rond de klok van 18.00 uur. 

Foto's BON.