Datum: 14-08-2020 - 18:54
22
apr
'18
Huisartsenpraktijk Celsius geaccrediteerd door NPA.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Huisartsenpraktijk Celsius geaccrediteerd door NPA.

Een klein feestje mocht er afgelopen dinsdagmiddag 17 april alvast wel gevierd worden na de bekendmaking dat Huisartsenpraktijk Celsius in Noordwijkerhout een zeer goede beoordeling kreeg van de NPA. De praktijk, gelegen aan de Via Antiqua kreeg bezoek van een accrediteur van de NPA. De accrediteur...

voerde die middag een controle uit in de praktijk. De NPA is een innoverende onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, die staat voor kwaliteit. NPA accrediteert/certificeert huisartsen en zorggroepen en ook apotheekhoudende huisartsenpraktijken en huisartsenposten. Na de controle bleek dat Celsius een uitstekende beoordeling kreeg.

Er werd bij de controle onder andere gekeken naar: hygiëne, plannen en protocollen, patiëntveiligheid en zorgvuldigheid. De normen zijn gebaseerd op de NHG, de Nederlandse Huisartsen Genootschap, een wetenschappelijke vereniging van huisartsen met als doel een wetenschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening door de huisarts te bevorderen.

De accrediteur gaf een positief advies voor de accreditatie. De accreditatie wordt ook wel een erkenning genoemd. Dat het onderzoek positief was afgerond mocht men zichtbaar weten. De huisartsen en huisartsassistentes liepen die middag met een medaille om, en in de praktijk waren volop ballonnen te zien. Naast de feestelijkheden ging de patiëntenzorg uiteraard door, de telefoonlijnen bleven beschikbaar en men was natuurlijk bereidt elke patiënt te woord te staan.

De goede beoordeling geeft patiënten het vertrouwen dat zij verantwoorde zorg krijgen, dat is het doel van het certificeren. "We besteden naast onze professionele patiëntenzorg veel tijd in de innovatie en kwaliteit binnen de Huisartsenpraktijk". Dit komt iedereen ten goede.

Foto's PR.