Datum: 24-09-2020 - 23:30
20
apr
'18
Noordwijkerhoutse Strandlopers organiseren Omloop van Noordwijkerhout.
Geschreven door NSL(Noordwijkerhoutse Strandlopers

Noordwijkerhoutse Strandlopers organiseren Omloop van Noordwijkerhout.

Op zondag 29 april organiseert atletiekvereniging NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) wederom de jaarlijkse Omloop van Noordwijkerhout. Dit is de laatste wedstrijd van het Zorg & Zekerheid Circuit. Tevens een bijzondere loop, want de NSL viert haar gouden jubileum. Er is een GeZZinsloop voor de kinderen...

Daarna volgen de 5, 10 en 21,1 km met als startpunt Sporthal De Schelft aan de Maandagsewetering. Er is voor iedereen de mogelijkheid om sportief te genieten van de geweldige bollenvelden in en om Noordwijkerhout.

De eerste wedstrijd van het Circuit werd gelopen in november 2017, de laatste is nu in Noordwijkerhout. Ook dit jaar is er speciale aandacht voor de jeugd. Om 10.30 start de geZZinsloop waar kinderen tot 12 jaar gratis de 1 km kunnen lopen. De 5 km of 10 km worden gelopen op een mooi en snel parcours. Het parcours voert door Noordwijkerhout en langs de bollenvelden die in bloei staan.

De Omloop van Noordwijkerhout kenmerkt zich met name door de fraaie omgeving waar gelopen wordt. Deze halve marathon voert je door de duinen, het bos en langs de bollenvelden. Na het startschot van Fa Adda kan de start niet anders zijn dan snel. Fa Adda is bekend gezicht in de Nederlandse hardloopwereld. Ze is een fanatieke loopster waar plezier voorop staat.

Dit jaar is het een jubileumjaar voor de NSL. Een bijzondere loop want de NSL bestaat 50 jaar. En wie jarig, trakteert! Voor iedere 50e finish-er is er taart.

Starttijden:
10:30 uur: GeZZinsloop voor kinderen tot 12 jaar, gratis
11:00 uur: 21,1 km
11:10 uur: 5 km
11:20 uur: 10,1 km

Deelname kost € 7,- bij voorinschrijving via www.av-nsl.nl. Online inschrijven kan tot zaterdag 28 april tot 18:00 uur. Na-inschrijving is mogelijk in de Schelft vanaf 9:30 tot 10:45 uur. Naast het prijzengeld voor de allersnelsten, krijgt elke loper na afloop een plantje mee naar huis.

Er is voldoende parkeerplaats op het industrieterrein ‘s Gravendam. Hier vandaan vertrekken gratis pendelbusjes naar de 2 km verderop gelegen sporthal en start-/finishlocatie. Op locatie zijn kleedkamers met douche en toilet aanwezig en een bewaakte tassenberging. De finishtijden zijn na afloop op www.zorgenzekerheidcircuit.nl te zien. 

De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie. De NSL is opgericht in 1968 en viert dit jaar haar gouden jubileum. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.

Tekst en foto's: PR.