Datum: 29-01-2020 - 20:49
  
20
apr
'18
Burgemeester en wethouder ontbijten met leerlingenraad Prinsenhof. (foto's Koningsspelen,opbrengst sponsorloop)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouder ontbijten met leerlingenraad Prinsenhof. (foto's Koningsspelen,opbrengst sponsorloop)

Op vrijdag 20 april zijn weer de jaarlijkse Koningsspelen gehouden op alle basisscholen in Nederland en dus ook in Noordwijkerhout en De Zilk. De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent...

de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement en altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

Een veel gebruikt onderdeel op deze dag is het ontbijt wat aan de kinderen wordt geserveerd voorafgaande aan de Koningsspelen. Dit jaar was de redactie van BON op uitnodiging van de Prinsenhof aanwezig op deze school. Dat was niet helemaal zonder reden want op initiatief van de uit 8 kinderen bestaande leerlingenraad, was er per mail een uitnodiging voor een ontbijt gestuurd aan burgemeester Goedhart.

Burgemeester Goedhart ging graag op de uitnodiging in en nam voor de gezelligheid wethouder Gotink mee. Na de openingsknal op het schoolplein werd er door de hele school een heerlijk ontbijt genuttigd in hun eigen klas. De leerlingenraad, bestaande uit Bo, Bibi, Noor, Jan, Ksawier, Job, Luna en Mare, hadden hun ontbijt met de burgemeester en wethouder in de lerarenkamer samen met de directeur van de Prinsenhof juf Dorien Stuivenwold.

Na een goed ontbijt waren er de Koningsspelen voor alle kinderen, maar daar bovenop was er ook nog een sponsorloop georganiseerd waarbij kinderen geld ophaalde voor een goed doel en voor de aanschaf van extra dingen voor de school.

Aan het eind van de ochtend kon juf Dorien bekendmaken dat de sponsorloop dankzij de kinderen flink wat geld had opgebracht. De kinderen wilde graag dat het geld voor het goede doel naar de Waterspeeltuin De Speelakker zou gaan.

De Speelakker had aangegeven dat men graag een bijdrage wilde voor de aanschaf van een nieuwe waterfiets, maar deze bijdrage bleek na de succesvolle sponsorloop zo hoog te zijn dat de Speelakker met het voor hun opgehaalde bedrag van € 1000,- de waterfiets direct kunnen bestellen; aldus een blije vertegenwoordigster Astrid van de waterspeeltuin.

Maar dat was nog niet alles want het succes van de sponsorloop was zo groot dat er in de pot van de leerlingenraad, die bestemd is voor alle kinderen, na deze dag met maar liefst € 5823,- aangevuld kan worden. De Prinsenhof kijkt terug op een zonnige en geslaagde dag van de Koningsspelen, met dank aan iedereen.

Foto's Pr.