20
apr
'18
De Ad LIP-groep van Jeugdtheatergroep Tikkie speelt ‘SWITCH’. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

De Ad LIP-groep van Jeugdtheatergroep Tikkie speelt ‘SWITCH’. (foto's)

Een ‘schrik-begin’ van het verhaal. Harde gitaarmuziek maakt Fleur (Janneke) ’s ochtends vroeg wakker want gitarist Crash (Aron) is aan de overkant komen wonen en oefent op z’n gitaar. Al gauw is er ruzie over geluidsoverlast. Fleur moet piano oefenen voor het toelatingsexamen van het conservatorium...

en Crash en z’n band moeten oefenen voor het Landelijk Open Podium. Buurmeisje Winny (Britt) wil de rust in de straat terug. Zij zorgt er stiekem voor dat Fleur en Crash uit een ‘wisselbeker’ drinken waardoor hun zielen naar elkaars lichaam wisselen. Zo zit Fleur in het lichaam van Crash en Crash in het lichaam van Fleur. En dan zijn de problemen helemaal niet meer te overzien. Gelukkig komt, zoals bij menig musical gewoon is, aan het eind toch nog alles goed.

Zelfs de ruziënde moeder van Fleur Hyacinth, een glansrol van Jessy en de humeurige vader van Crash, Henk (Dion) krijgen uiteindelijk een relatie met elkaar. Zeker het vermelden waard, zonder de overige acteurs en actrice onder te doen, was de rol van gids is een museum gespeeld door Marloes die de zaal tot tranen aan toe aan het lachen wist te brengen.

De rollen van de bandleden van Crash: Bruut (en zo acteerde hij ook fantastisch) op drums (Derck), Cool “weet je” op basgitaar (Ben) en de hysterische Keys op toetsen (Stijn) hadden het niet gemakkelijk want zij moesten de muziek van de orkestbanden playbackend meespelen. De timing en zelfs de noten waren perfect uitgevoerd. Tekstschrijver, componist en regisseur Geurts had ze net zo goed live kunnen laten spelen. 

Deze cast van 16 tieners in de leeftijd van 13 tot 21 jaar speelde de sterren van de hemel. Ze zongen de liederen, zeer divers in stijlen, allemaal even mooi en zuiver. Deze groep heeft meerstemmig zingen als een tweede natuur. En dat ook nog eens vaak in combinatie met de flitsende choreografieën (van Lynn Duivenvoorden) die super strak werden uitgevoerd zonder dat de zang ook maar een moment aan kwaliteit inboette. 

Wat het publiek vooral ook opviel was het enorme plezier en de saamhorigheid van de groep. De spelers waren zo ontzettend op elkaar ingespeeld en tekst-vast dat er menig hilarisch moment van improvisatie tevoorschijn kwam. Elke rol, klein of groot, elk castlid speelde met zoveel energie en overgave dat het publiek niet anders kon dan na afloop een daverende staande ovatie te geven.

Vol verwachting zal worden uitgekeken naar de nieuwe productie van deze groep: musical ‘KANS’ (medio april 2019).

Wil je mee gaan doen bij TIKKIE en meld je aan voor een van de groepen:
- DoReMi-groep: musical voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar (repeteert op donderdagmiddag)
- #Improtuïg: toneel en improvisatie voor 12 jaar en ouder (repeteert op woensdagavond)
- Ad LIP-groep: musical voor 12 jaar en ouder (repeteert op maandagavond)

Voor info en aanmelden, ga naar: www.tikkie.nl

Tekst en foto's Jeugdtheatergroep Tikkie.