Datum: 23-01-2019 - 20:50
15
apr
'18
'Beers & Tulips' een top combinatie bij het festival van Como & Co. (foto's)
Geschreven door Como & Co

'Beers & Tulips' een top combinatie bij het festival van Como & Co. (foto's)

Zaterdag 14 april organiseerde Como & Co aan het Oosterduinse meer in samenwerking met de Scheldebrouwerij voor de 3e keer het gratis festival Beers & Tulips. Een uniek festival waarbij de lekkerste speciaalbieren en de trots van de Bollenstreek, vers, gekleurde bloemen, opnieuw hand in hand gingen....

Het terrein bij Como & Co was hierbij omgetoverd tot een ware bloemenzee van o.a. tulpen en hyacinten. Gelukkig begon het voorjaarszonnetje al snel te schijnen en daarmee was het goed toeven op het druk bezochte en gezellige festival. 

Maar liefst vijf brouwerijen tapten hun meest speciale biertjes, waaronder de Turf ’n Surf van VandeStreek Bier uit Utrecht, de Lentebock van Pronck uit Leiden, de Pinksterdrie van Brouwerij 1573 uit Alkmaar of de Golden Tulip: de Beers & Tulip special van de Scheldebrouwerij uit Meer (België).

Brouwerij Het Bierkwartier uit Noordwijkerhout brouwde naast het tappen van hun biertjes, de gehele dag live bier ter verhoging van de biervreugde. Naast het biertje werd er ook voor de inwendige mens gezorgd door onder andere Oyo Burgers en Como & Co zelf. 

Verschillende muziekacts maakten deze gezellige dag compleet. Radio BeachBum zorgde met zijn blonde krullen en hutkoffers vol oldskool vinyl singles voor een weergaloze Dj set. Voor de liefhebbers van gitaar en live zang was er een optreden van Robbert Fossen, die als blueszanger met zijn rauwe stemgeluid het publiek meenam in zijn wereld van Chicago blues.

Het werd uiteindelijk een prachtige dag voor de vele bezoekers vanuit regio en ver daar buiten. Het evenement duurde tot 21.00 uur en daarna ging binnen bij Como & Co de afterparty van start met Radio de Koperen Hond en aan het eind van de avond (of iets eerder) konden de bezoekers met een goed gevoel weer huiswaarts keren.

Foto's Danique Vogels.