Datum: 22-10-2018 - 12:08

 

14
apr
'18
Lezers schrijven: Een dagje ouder en wonen in Noordwijkerhout?
Geschreven door Lezers schrijven.

Lezers schrijven: Een dagje ouder en wonen in Noordwijkerhout?

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor...

om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lezers schrijven: 'Een dagje ouder en wonen in Noordwijkerhout?'

Voor mensen van 50+ komt er veel onzekerheid aan. Hoe is het met de bezuinigingen in de zorg en de besparingen op de WMO? Is mantelzorg wel realistisch? Bij veel mensen zijn de kinderen of heel druk of ze wonen niet om de hoek. Daarnaast zijn er steeds meer alleenstaanden die het leuk vinden om in een plan te wonen waarin ruimte is voor ontmoeting in een gemeenschappelijke tuin en in de hobby-ruimte.

Uiteraard heeft iedereen een eigen privé-tuin en voordeur. Privacy staat hier bovenaan, maar voor die het wil is er de mogelijkheid om wat samen te doen. Centraal staat ouderwets burenfatsoen naast privacy en comfort. Dit concept is beslist GEEN woongroep. Het concept geeft ruimte voor vrije sector koop, vrije sector huur en sociale huur. Dit is een tekst die ik heb overgenomen van https://www.nieuwbouw-zwolle.nl/…/6862/krasse-knarrenhof-z…/

Het zou mooi zijn als we in Noordwijkerhout een dergelijk project van de grond kunnen krijgen. Nee, op het Bavoterrein is geen plaats meer, maar mogelijk komen in de nabij toekomst andere plekken vrij in het dorp waar een dergelijk woonhof gerealiseerd kan worden. Heb je belangstelling? Wil je meedenken? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agnes van Waasdijk
www.agnesvanwaasdijk.nl