Datum: 16-07-2020 - 18:38
12
apr
'18
Wethouder De Jong geeft startsein praktisch verkeersexamen voor 187 basisschoolleerlingen. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Wethouder De Jong geeft startsein praktisch verkeersexamen voor 187 basisschoolleerlingen. (foto's)

De groepen 7 van de Prinsenhof, Regenboog, Victor en de Egelantier (De Zilk) scholen in de gemeente Noordwijkerhout, hebben vandaag 12 april deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen. Wethouder Henri De Jong gaf vanmorgen vroeg het startschot en wenste de kinderen heel veel succes...

In totaal ging het om 170 basisschoolleerlingen in Noordwijkerhout en 17 leerlingen in De Zilk, als eerste ging Lotte van start van de Prinsenhofschool (zie foto's). De route ging dwars door het dorp en De Zilk, op verschillende punten in de route controleerden vrijwilligers (ouders en grootouders) via een lijstje of er door de kinderen voldaan werd aan de verkeersregels. 

Praktisch verkeersexamen
Tijdens het praktisch verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Basisschoolkinderen doen hun verkeerservaring op in een aantal vaste routes (naar school, naar vriendjes).

Ze zijn te weinig ervaren en fysiek nog niet in staat in een geheel nieuwe omgeving hun verkeerskennis toe te passen. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen gaat daarom door de eigen woonomgeving van de kinderen.

Keuring fietsen

Voor de start worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. Alleen op een goedgekeurde fiets mogen zij aan het examen deelnemen. Het praktische verkeersexamen wordt in samenwerking met de politie en veilig verkeer Nederland (afdeling Teylingen, Noordwijk, Noordwijkerhout) en de gemeente georganiseerd.

Het is nog wel even afwachten of iedereen is geslaagd, de resultaten worden binnenkort aan de kinderen bekendgemaakt. Het theoretisch verkeersexamen werd al eerder op de scholen afgenomen.

Foto's BON: startsein op de Brink.