Datum: 07-07-2020 - 08:04
17
apr
'18
Verlicht Bloemencorso Bollenstreek in Noordwijkerhout. (programma, optredens, route, parkeren)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Verlicht Bloemencorso Bollenstreek in Noordwijkerhout. (programma, optredens, route, parkeren)

Op 21 april 2018 rijdt het bloemencorso door de Bollenstreek, maar u kunt in Noordwijkerhout al op vrijdag 20 april ’s middags en ’s avonds van het corso genieten. Het thema is dit jaar ‘Cultuur’. In de loop van de middag rijden de praalwagens vanuit Sassenheim naar het centrum van Noordwijkerhout...

Vanaf 15.15 uur staan de 2 Noordwijkerhoutse praalwagens ter bezichtiging opgesteld in de Dorpsstraat ter hoogte van de Witte Kerk. 17 praalwagens worden opgesteld op de Herenweg ter hoogte van het gemeentehuis. De luxe wagens worden geparkeerd op De Brink. U kunt tot 21.00 uur langs de praalwagens en de luxe wagens lopen om de bloemenpracht van dichtbij te bezichtigen en te fotograferen.

Vanaf 21.00 uur rijden de verlichte praalwagens door het centrum van Noordwijkerhout. Het bloemencorso wordt muzikaal opgeluisterd door diverse muziekkorpsen. Voorafgaande aan het verlichte bloemencorso vinden er in het centrum diverse activiteiten plaats. 

Bloemenexpositie, mozaïek leggen, diverse acts en optredens.
Op woensdag 18 april om 10.00 uur vindt de opening van de derde bloemententoonstelling Flower Event Noordwijkerhout in de Witte Kerk plaats met als thema “Romance is… in love with flowers”. Openingstijden expositie: woensdag 18 april t/m zaterdag 21 april van 10.00 – 17.00 uur. Rond de Witte Kerk worden weer bloemenmozaïeken gelegd.

Kindercorso
Op donderdag 19 april vanaf 17.00 uur fietsen versieren op het Marktplein. Om 19.00 uur rijdt de bonte van het Kindercorso stoet een rondje door het centrum. Route: Marktplein, rondje om de Witte Kerk, Dorpsstraat tot Viaductweg en weer terug.

Programma vrijdag 20 april
* 10.00 uur – 17.00 uur: Flower Event ‘Romance is … in love with flowers’ in de Witte Kerk (gratis toegang)
* Vanaf 10.00 uur: bloemenmozaïeken leggen in de tuin van de Witte Kerk
* 15.00 uur – 21.00 uur: straattheater en muziek, centrum.
> in de middag optreden Shantykoor De Zilk
> in de avond optreden blaaskapel De Koetillers
> verschillende tijden met optredens diverse straatartiesten (zie foto's)
* 15.15 uur: praalwagens Noordwijkerhout en De Zilk staan opgesteld voor de Witte Kerk
* 16.00 - 21.00 uur: bezichtiging stilstaand corso op de Herenweg, De Brink en Dorpsstraat
* 21.15 uur: start rondgang verlicht bloemencorso door het centrum
* 22.00 uur: afterparty in de diverse horecagelegenheden rondom de Witte Kerk.

Corsoroute
De verlichte corsowagens rijden de volgende route: 21.15 uur – vertrek kruising Herenweg/ Dorpsstraat/ Victoriberg/Langevelderweg > Victoriberg > linksaf Kerkeland > linksaf Dorpsstraat > rechtsaf langs de Witte Kerk > Havenstraat > rechtsaf Koninginneweg > linksaf Viaductweg > Wildlaan > rechtsaf Maandagsewetering > ca. 22.00 uur Gieterij.

Straten tijdelijk afgesloten
In verband met het kindercorso sluit de gemeente op donderdag 19 april van 17.00 – 21.00 uur de straten af voor autoverkeer. Op vrijdag 20 april is het centrum vanaf 10.00 uur afgesloten van autoverkeer. 

De Herenweg is op vrijdag 20 april vanaf ca. 15.00 uur afgesloten tussen de kruising Herenweg/Brink en de kruising Herenweg/Dorpsstraat/Victoriberg/Langevelderweg tot na het wegrijden van het bloemencorso (vanaf 21.15 uur). 

Ook worden de straten op de route tijdens het voorbijrijden van het bloemencorso tijdelijk afgezet voor autoverkeer. De parkeergarages Victoriberg en Coremolen zijn tijdens het voorbijrijden van het bloemencorso niet bereikbaar. (ca. 21.00 – 21.45 uur)

Fietsen stallen
Wij verzoeken u vriendelijk om uw fiets zoveel mogelijk buiten het centrum te stallen, zodat de corsobezoekers en de hulpdiensten er geen hinder van ondervinden. 
- Tijdelijke fietsenstalling Landbouwplein (wo, do, vrij), vrijdag vanaf 15.00 uur bewaakt.
- Tijdelijke fietsenstalling Victoriberg nabij Salvatorhof (wo, do, vr)
- Fietsenstalling Zeestraat, naast AH (dagelijks)

Parkeren auto’s tijdens het corso
- Parkeergarage Victoriberg (tot 24.00 uur geopend)
- Parkeergarage Coremolen (gedurende openingstijden)
- Het westelijke deel van het Bavo-terrein (van 12.00 – 24.00 uur, m.n. bussen), ingang Anemoonweg
- Parkeerplaats De Schelft, Maandagsewetering 202.

Op 20 april kan er niet geparkeerd worden op De Brink. In verband met het aanrijden en opstellen van de praalwagens op de Herenweg en het formeren van de muziekkorpsen aan het begin van de avond is parkeren bij de St. Jozefkerk ’s middags en ’s avonds niet mogelijk. Parkeren op de Koninginneweg (het gedeelte tussen de Havenstraat en Viaductweg) is op de corso-vrijdag niet mogelijk.

Parkeren bussen
Bussen kunnen parkeren op het westelijk deel van het Bavo-terrein, toegang via de Anemoonweg. Een verkeersregelaar is aanwezig. 

De rijroute is via de N443 's-Gravendamseweg > Gooweg > Victoriberg > Anemoonweg > terrein Parnassia Bavo. (De Anemoonweg is een openbare weg. 

Bussen die via de N206 komen, moeten de afslag bij NH Leeuwenhorst ('sGravendamseweg) nemen, anders komen zij terecht bij het afgesloten deel van de Herenweg waar de praalwagens worden opgesteld.

Arriva
De bussen rijden op de corsodagen een aangepaste route. Voor meer informatie zie www.arriva.nl.

Wegslepen auto’s op de route
Auto’s die op de corsoroute staan en het doorrijden van de corsowagens hinderen, zullen worden weggesleept.

Informatie
Voor meer informatie over het bloemencorso zie:
www.bloemencorso-bollenstreek.nl 
www.vvvnoordwijkerhout.nl