Datum: 02-07-2020 - 14:59
06
apr
'18
Cheques met opbrengst van 'Roze Kipper' en 'Roze Tulp' overhandigd aan KiKa. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Cheques met opbrengst van 'Roze Kipper' en 'Roze Tulp' overhandigd aan KiKa. (foto's)

Op vrijdagmiddag 6 april zijn maar liefst twee cheques overhandigd aan Rien Schimmel ambassadeur van het kinderkankerfonds KiKa. Het geld komt uit de opbrengsten van de twee verkopen van de KiKa-actie ‘Ruim op voor KiKa’: De nieuwe Roze kipper werd belangeloos aangeboden door Jan Smit Tractoren...

van de Maandagsewetering in Noordwijkerhout en bracht maar liefst € 10.000,- op voor het goede doel van KiKa. De heer Egbert Gerrits van Handelsonderneming Gerrits uit Coevorden was uiteindelijk de man met het hoogste bod van € 10.000,- voor de Roze Kieper, die overigens werd geveild via Troostwijk Veilingen bv die net als Marktplaats en Trekkerweb.nl  belangeloos meewerkten aan deze KiKa-actie.

De redactie van Blik Op Noordwijkerhout hoorde van het mooie initiatief van Jan Smit en bood daarom een maar liefst twee meter hoge polyester tulp (nieuw) ook via de KiKa-Marktplaats aan, waarbij de bloem in navolging van de Roze Kipper ook roze werd gekleurd. Het hoogste bod van € 310.- werd gedaan door Noordwijkerhouter en bloemenkweker Aad Hachmang.

Aad heeft zijn bedrijf aan de Herenweg/Oosterduinen waar hij ook langs de weg bloemen verkoopt en daar zal de Roze Tulp in de komende dagen te bewonderen zijn. Hij wil de inzamelingsactie voor KiKa ook nog even doorzetten, waarbij u een selfie mag maken met de Roze Tulp en daarvoor een donatie mag doen in de collectebus voor Kika.

De heer Rien Schimmel ambassadeur van het kinderkankerfonds KiKa bedankte in zijn toespraak de beide gulle gevers, Jan Smit en BON, en de beide kopers Egbert Gerrits en Aad Hachmang voor de ludieke Veiling-Marktplaats-actie en natuurlijk voor hun financiële bijdrage voor het goede doel van KiKa.

‘Ruim op voor KiKa’ campagne.
In juni wordt het Prinses Máxima Centrum geopend. Daar mogen we trots op zijn. En toch zijn we nog niet helemaal tevreden… De 4e verdieping wordt namelijk casco opgeleverd. Waarom? Er is niet genoeg budget. Dit vindt KiKa onacceptabel. Ook deze ruimte willen we volledig inrichten.

Dan kunnen er geen 300, maar 400 onderzoekers aan de slag. En verhogen we de genezingskans bij kinderen met kanker! Daarom vinden we dat we nóg een keer in actie moeten komen. De landelijke KiKa-actie ‘Ruim op voor KiKa’ heeft tot nu toe (6 april 2018) maar liefst € 383.871,25 opgebracht en KiKa wil iedereen daarvoor heel hartelijk bedanken. Voor meer informatie over KiKa kunt u naar onze website, klik hier.

Foto BON: 1 en 2 vlnr Jolien Hachmang en Aad Hachmang en Jan Smit
Foto BON: 3-4-5 vlnr. Menno Westerbrink (Troostwijk Veilingen), Jan Smit (Tractoren), Rien Schimmel (KiKa), Egbert Gerrits (Handelsonderneming Gerrits), Hessel Doornbos (Trekkerweb.nl)