Datum: 04-07-2020 - 14:41
27
mrt
'18
Basisscholen op bezoek bij Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo)
Geschreven door NoVaTo (Noordwijkerhout Van Toen)

Basisscholen op bezoek bij Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo)

Vanaf dit schooljaar heeft NoVaTo een scholenprogramma voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen. De afgelopen weken zijn de groepen 8 van de Prinsenhof en de Victorschool en de groepen 6-7-8 van de Regenboog op bezoek geweest in het museum aan de Zeestraat. Zij hebben daar een

presentatie gekregen over Noordwijkerhout in de Tweede Wereldoorlog. Vooraf hebben de kinderen op school een tekst gelezen over dit onderwerp. Het onderwerp leeft erg bij de kinderen.

Zij waren goed voorbereid, stelden veel vragen en waren erg geïnteresseerd. De kinderen hebben de opdracht gekregen een oorlogsmonument te ontwerpen. De resultaten hiervan worden in het museum tentoongesteld.

Na afloop was er nog even tijd om het museum te bekijken. De fotoboeken, over de eigen school of hun familie hadden de interesse. De tijd vloog om, veel kinderen willen graag nog eens terugkomen tijdens de openingstijden.

De vrijwilligers van NoVaTo zijn blij met het enthousiasme! Meer informatie over NoVaTo vindt u op de website www.noordwijkerhoutvantoen.nl

Foto NoVaTo.