Datum: 23-09-2023 - 02:44
27
mrt
'18

Woningstichting Sint Antonius van Padua viert 100-jarig bestaan met jubileumboek, wensboom en expositie.

Op zaterdag 1 september 2018 bestaat Woningstichting Sint Antonius van Padua 100 jaar. Dat gaan we op feestelijke wijze markeren. Als permanent aandenken aan het jubileum wordt in samenwerking met Stichting Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo) en Duocore drukkerijen een jubileumboek gemaakt....

Naast handgeschreven brieven, vergeelde foto’s en nieuwe beelden willen wij het boekje verlevendigen met mooie anekdotes. Heeft u een mooi verhaal over 100 jaar volkshuisvesting in Noordwijkerhout? Meldt u zich dan bij NoVaTo, Zeestraat 3 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat wij uw verhaal kunnen vereeuwigen in het jubileumboek.

Feest!
In ons kantoor zullen wij op verschillende plekken zaken exposeren die met 100 jaar sociale woningbouw en wonen in dit gebied te maken hebben. U kijkt uw ogen uit! In de hal van ons kantoor staat vanaf begin april een wensboom waarin wij een aantal wensen aanbieden waar huurders zich voor kunnen aanmelden. Denk aan een vakman voor een paar uur om u te helpen bij klusjes in en om het huis.

De bestuurder, Merlien Welzijn gaat voor één van de huurders koken. Natuurlijk zijn er ook vrije wensen voor onze huurders. Die zullen wij beoordelen en voor zover ze binnen wet- en regelgeving passen én voor ons realiseerbaar zijn, laten we die in vervulling gaan.

Verder worden er op het plein voor ons kantoor diverse festiviteiten aangeboden waarbij ook zeker aan de kinderen gedacht wordt. U bent van harte welkom op zaterdag 1 september van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Over Sint Antonius van Padua
Rond 1900 verspreidde de verzuiling zich door Nederland. Binnen deze ontwikkeling kreeg kapelaan Melchers de opdracht om voor volkshuisvesting te zorgen voor de katholieke Noordwijkerhouters. In 1918 werd daartoe de katholieke woningstichting Sint Antonius van Padua opgericht. De heilige Antonius van Padua is bekend geworden als patroon van verloren voorwerpen. Dus, heilige Antonius, beste vrind, maak dat ik mooie anekdotes en wensen vindt.

De woningstichting heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een professionele organisatie voor wie de huurder centraal staat. Samen met diverse partners en belanghouders zorgen we ervoor dat betaalbaar wonen mogelijk blijft. Het 100e jaar van ons bestaan staat bol van dynamiek. We ontwikkelen een visie op het gasloos en energiezuiniger maken van onze woningen. Ook vormen we onze gedachten rond het thema strategische samenwerking.

Als laatste bekijken we in welk tempo er sprake moet en kan zijn van het toevoegen van nieuwe sociale huurwoningen. Kortom, na 100 jaar zijn we nog altijd volop in beweging.