Datum: 15-08-2020 - 10:11
23
mrt
'18
Afsluiting winterseizoen bridgeclub 'Gezelligheid Troef' met een mooie gift voor Kika. (foto's)
Geschreven door Bridgeclub Gezelligheid Troef

Afsluiting winterseizoen bridgeclub 'Gezelligheid Troef' met een mooie gift voor Kika. (foto's)

De verwachting is dat binnenkort de temperatuur toch wat omhoog gaat. De struiken en bomen zitten in ieder geval al vol knoppen en de tuin kan gereed worden gemaakt voor het voorjaar. Dus stopt het seizoen bij bridgeclub 'Gezelligheid Troef'. In de winter wordt er namelijk volop gebridged in het clubhuis van de...

duivenvereniging “De Duinklievers” onder leiding van Henk Heemskerk, daarin bijgestaan door Ageeth. De innerlijke mens wordt verzorgd door Tinus de Ridder en Willem Geerlings, alhoewel Henk zelf ook vaak rondgaat met schalen koek en later op de middag worst en kaas ( de laatste schalen gesponsord door slager Jan van Kampen). 

Bij het uitrekenen van de scores komt Willem van der Holst iedere donderdagmiddag trouw helpen. De scores worden vervolgens verwerkt door Mieke Duivenvoorde en staan vrijdags al op 'Blik op Noordwijkerhout'. De scores hangen vrijdags bovendien bij dameskleding winkel 'Going Out'.

Je ziet in het dorp al snel wie er goed heeft gescoord want die mensen zie je op vrijdag wel 3 keer langs de winkel lopen. Er is meestal een flinke deelname op donderdagmiddag. Op de drukste middagen weten ongeveer 80 mensen hun weg naar Henk te vinden. Dat komt zeker ook omdat ca. 30 % van de deelnemers uit Noordwijk komt.

Er wordt zelfs gefluisterd dat het bridgen bij Henk de aanleiding is geweest voor de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. Als het in de nieuwe gemeente net zo goed gaat als bij het bridgen op donderdagmiddag, wordt de nieuwe gemeente misschien door Rijk en Provincie als voorbeeld voor gemeentelijke fusies gesteld.

Heel apart voor de donderdagmiddag is het systeem waarmee “slordige schrijvers” worden gestraft. Bij het verkeerd noteren van de score worden zowel de schrijver als de controleur bestraft met een boete van 1 EURO ieder. Die gaat vervolgens in de pot waarmee KiKa (onderzoek voor Kinderkanker) wordt gesteund. Aan het eind van het seizoen blijkt dat meestal aardig te zijn opgelopen, zo kan er dit keer maar liefst € 527,- naar KiKa worden overgemaakt.

Daarnaast zijn er iedere donderdagmiddag prijzen in de vorm van een bosje bloemen voor de bovenste 3 paren in iedere lijn. Vaak zijn er 3 of 4 lijnen dus een flinke bak vol bloemen. Zelfs het paar dat als laatste in de lijn is geëindigd, krijgt als aanmoediging een bosje bloemen. Dus als het is een keer een middag niet wil lukken dan laten de echte broodbridgers zich afzakken naar de laatste plaats om toch met bloemen thuis te komen.

Op deze laatste middag eindigen als kampioenen:
- In de rode lijn --- Greet en Evert
- In de blauwe lijn --- Anneke en Margreet
- In de gele lijn --- Greet en Ben
- In de oranje lijn --- Lia en Kees

De kampioenen staan op de foto bovenaan.

We gaan nu eerst genieten van en mooi voorjaar en een prachtige zomer maar kijken ook alweer uit naar het nieuwe bridgeseizoen bij Henk en Ageeth.

Namens de bridgers bij Gezelligheid Troef.
Ton van Bruchem

Foto's BON.