Datum: 09-07-2020 - 11:04
22
mrt
'18
Wethouder De Jong geeft startsein druk bezochte cursus rijvaardigheid 50+ automobilisten.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Wethouder De Jong geeft startsein druk bezochte cursus rijvaardigheid 50+ automobilisten.

Wethouder Henri De Jong heeft op donderdagmorgen 22 maart in De Schelft het startsein gegeven voor een rijvaardigheidscursus voor 50+ automobilisten. Speciale gast op deze morgen was de bestuurlijk verkeersveiligheidsambassadeur van Holland Rijnland, de Noordwijkse wethouder Dennis Salman...

De rijvaardigheidscursus voor 50+-automobilisten wordt gegeven door de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk/Noordwijkerhout/Teylingen (VVN).

De ruim 80 automobilisten (verdeeld over 40 deelnemers in de ochtend en 40 in de middag en daarmee zat de cursus vol) uit de verschillende dorpen kregen door middel van een rit met een rijinstructeur, een theoretisch gedeelte en workshops inzicht in de eigen rijvaardigheid. Ook konden zij geheel vrijblijvend advies vragen over bestaande problemen.


De rijvaardigheidsrit die één keer per jaar plaatsvindt is bedoeld om automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht te verschaffen in hun eigen verkeersgedrag en vrijblijvend adviezen voor eventuele verbeteringen aan te reiken. In een ontspannen sfeer gaan de rijinstructeurs met de cursisten in hun eigen auto ongeveer een half uur rijden. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test, het rijbewijs kan niet worden ingenomen.

Aansluitend hebben de cursisten in de ochtend en middag een aantal workshops bezocht waarin Paul Terpstra van Terpsta Brillen en Lenzen het gezichtsvermogen onder ogen nam en ook werd het gehoor en reactievermogen getest, alle drie de bewegingsactiviteiten die relevant zijn voor het verkeer stonden allemaal centraal.

Tevens werd er ingegaan op nieuwe verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidsrit voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod.

Foto's BON.