Datum: 25-01-2022 - 15:49

21
mrt
'18
Wethouders Bilars en Gotink en kinderen Prinsenhof planten 15 zuilplatanen op de Boomplantdag. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Wethouders Bilars en Gotink en kinderen Prinsenhof planten 15 zuilplatanen op de Boomplantdag. (foto's)

Wethouders Martijn Bilars en Bert Gotink hebben woensdagmorgen met leerlingen van groep 6 van meester Leo van de Prinsenhofschool, 15 zuilplatanen geplant in de middenberm van de Victoriberg tijdens de Nationale Boomplantdag. Voordat de kinderen en de wethouders aan de slag gingen, was er eerst een...

vragenspel voor de kinderen, een vertegenwoordiger van de Meerlanden vroeg een aantal vragen over bomen. Uiteindelijk was het Bram Immerzeel die de meeste vragen goed had en een grote chocolade Paashaas won. Daarna moest men toch echt aan het werk, wethouder Martijn Bilars sloeg als eerste drie palen bij één van de bomen in de grond die ze voor de eerste tijd moeten beschermen tegen omvallen bij een eventuele harde wind.

Vervolgens kregen de kinderen en wethouder Martijn Bilars en Bert Gotink een schep en werden de wortels van de bomen toegedekt met een laag zand. De middenberm zal later ook nog voorzien worden van vaste planten en insecten-trekkende bloemen. Deze rij met zuilplatanen krijgt ook nog een vervolg even verderop bij de toekomstige reconstructie van de Victoriberg van het gedeelte tussen de Kerkeland en Gooweg.