Datum: 06-10-2022 - 15:12
21
mrt
'18
Man aangehouden na inbraak Zeestroom. (foto's+ update politiebericht)
Geschreven door Politie
Foto's Redactie BON

Man aangehouden na inbraak Zeestroom. (foto's+ update politiebericht)

In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart kreeg de politie rond middernacht een melding van een mogelijke inbreker op het dak van een inmiddels gesloten school De Zeestroom aan de Kortenbachstraat in Noordwijkerhout. Samen met onze collega's van Politie Noordwijk troffen we, zo leek het, een verwarde man...

op het dak aan. In verband met de veiligheid werd de hulp ingeroepen van de ladderwagen van Brandweer Noordwijk om het dak te verlichten en de man op een veilige manier naar beneden te krijgen.

De man vernielde echter een lichtkoepel en verborg zich in de school. Hierop hebben wij de collega's van de hondenbrigade laten komen aangezien inmiddels gezien was dat de verwarde man een ijzeren staaf vast hield. De man had zich echter in de school een barricade opgeworpen en was ook niet meteen voor hun te bereiken.

Toen de man later weer het dak op klom kon deze alsnog snel aangehouden worden door de hondengeleiders. Met behulp van de brandweer is de man vervolgens naar beneden gehaald en naar het politiebureau vervoerd en ingesloten. Inmiddels is deze man in verzekering gesteld en wordt onderzocht welke intenties de man had om het dak op te klimmen en de school in te gaan.

Foto's Politie Bollenstreek Noord en 112 Bollenstreek.