Datum: 22-08-2019 - 00:13
  
23
mrt
'18
Thema-avond 'kinderen met autisme' met gastspreekster Linda van der Niet.
Geschreven door MEE Zuid-Holland Noord

Thema-avond 'kinderen met autisme' met gastspreekster Linda van der Niet.

‘Wat betekent het voor je gezin als een van je kinderen autisme heeft? Als ouder wil je voor al je kinderen goed zorgen. Een kind met autisme heeft vaak speciale aandacht nodig en dat kan veel vragen van alle gezinsleden. Hoe zorg je dan goed voor je zelf en voor elkaar? Hoe communiceer je op...

een goede manier met je kind? Hoe krijg je de goede hulp en begeleiding? Hoe zie je de toekomst? Dit alles komt aan bod op thema avond op donderdag 12 april a.s. in het gemeentehuis van Noordwijkerhout, Herenweg 4, 2211 CC Noordwijkerhout. Linda van der Niet is gastspreker op deze avond. Linda is moeder van twee dochters en columnist voor ‘Autisme Magazine’ het maandblad van de Nederlandse Vereniging Autisme.

De verhalen tot 2014 verschenen gebundeld in het veelgelezen boek 'Twee lichamen heb ik'. Wat Linda schrijft geeft reactie. ''Je raakt me' krijgt ze best vaak te horen. Of 'zo had ik het nog niet bekeken'. Ik vind dat een groot compliment en het motiveert me alleen maar om door te gaan met schrijven en lezingen geven". Dat laatste deed ze al eens samen met Tom van 't Hek (de broer van Youp) op een artsencongres en verder op themabijeenkomsten in het land.

Jaren geleden ging Linda namens de Nederlandse Vereniging Autisme naar gezinnen toe om ze te interviewen. Naast die portretten en artikelen schreef ze een gastcolumn in het blad. Dat viel in goede aarde en haar column verschijnt inmiddels al elf jaar in het maandblad van de Nederlandse Vereniging van Autisme. Behalve herkenning bij ouders van kinderen met autisme, geven de verhalen ook begrip bij buitenstaanders.

Linda zegt hierover: "Het enige puntje van kritiek dat ik terugkreeg was: je bent zo positief. Ik snap dat wel. Ouders in dezelfde situatie willen erkenning voor wat ze doen. Het kan zwaar zijn, een zorgintensief kind, dat beaam ik. Ik wil eerlijk zijn, alleen niet klagen; dat helpt mij namelijk niet. Ik ben trotse moeder van twee fantastisch leuke mensen en daar ben ik dankbaar voor. En natuurlijk is het een uitdaging om ze allebei zo goed mogelijk te begeleiden."

Op 12 april vertelt Linda uitgebreid over haar persoonlijke ervaring als moeder. Deze avond is begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

MEE Zuid-Holland Noord.

Foto PR: Linda van der Niet.