Datum: 30-09-2023 - 03:42
15
mrt
'18

Ontwerpwedstrijd logo nieuwe Gemeente Noordwijk gestart.

1 januari 2019 is het startpunt van de nieuwe gemeente Noordwijk. En natuurlijk is er een nieuw gemeentelogo nodig. Hiervoor is een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder bureaus en vormgevers. Een jury van inwoners kiest uiteindelijk het winnende logo. De raadswerkgroep Burgerparticipatie &.... 

Raadscommunicatie heeft van beide gemeenteraden de opdracht gekregen om dit proces te begeleiden. Zij stuurde op maandag 12 maart 2018 naar ongeveer 20 professionele bureaus en vormgevers uit Noordwijk en Noordwijkerhout een uitnodiging om deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd.

Een jury van inwoners
Deze ontwerpers kunnen zich tot 21 maart 2018 inschrijven. Vervolgens begint de ontwerpperiode die ruim een maand duurt. Eind maart start ook de campagne voor het werven van een jury van inwoners uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Deze jury krijgt de belangrijke taak om de ingestuurde logo’s te beoordelen.

Verkiezingsavond voor het winnende logo
Eind mei vindt vervolgens de verkiezingsavond plaats. De jury van inwoners kiest dan het winnende logo uit een aantal geselecteerde ontwerpen. Meer informatie over dit mooie voorbeeld van participatie tussen inwoners, bureaus en gemeenteraden volgt zo snel mogelijk.