Datum: 29-09-2020 - 19:48
12
mrt
'18
Robbert Fossen uit De Zilk wint met band 'Dutch Blues CD Award 2017'.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Robbert Fossen uit De Zilk wint met band 'Dutch Blues CD Award 2017'.

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan mensen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Blues in Nederland. De Awards zijn er voor de categorieën; Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD en Keeping the Blues Alive Awards....

De in De Zilk wonende Haarlemmer Robbert Fossen, die de afgelopen jaren verschillende Dutch Blues Awards mocht ontvangen, had dit keer met de Robbert Fossen Band hun nieuwe cd 'Get off on it' ingezonden voor Dutch Blues CD Award 2017.

CD's die uit zijn gekomen tussen 1 januari en 31 december 2017 konden aangemeld worden voor de Dutch Blues CD Award 2017. De 26 aangemelde CD's werden beoordeeld door de CD-Jury en gedraaid op de radio-stations. Deze jury bestond uit presentatoren van Blues radioprogramma's en recensenten.

De CD's werden beoordeeld in vier categorieën: bluesinhoud, mix, originaliteit/eigen geluid en algemene indruk. De drie CD's met de meeste punten zijn de CD's waar het publiek online zijn stem op mocht uitbrengen.

De Robbert Fossen Band wist uiteindelijk de meeste stemmen van het publiek binnen te halen. Zaterdagavond 10 maart werd de band verrast met deze bekendmaking tijdens een optreden bij Yumbo in Bunnik. De mannen waren aangenaam aangedaan. Ze ervaren deze Award als een bevestiging op de nieuw ingeslagen weg die ze zijn opgegaan.

De Award gaat op zaterdag 17 maart uitgereikt worden aan de Robbert Fossen Band tijdens de CD-presentatie in J.J. Music House te Zoetermeer. Binnenkort wil Robbert Fossen met zijn band ook in de regio een CD promo-show (optreden) doen. De plek wordt later bekend, maar sowieso is men bij de Como Jazz & Blues Festival op zondag 17 juni aanwezig.

De mannen van Fossen op de foto boven vlnr: Eduard Nijenhuis (drum), Ivan Schilder (piano), Pascal Lanslots (Hammond), Lothar Wijnvoord (gitaar), Robbert Fossen (zang) en Jan Markus (bas). Uiterst rechts Arie Verheul Dutch Blues Foundation. Meer weten? www.robbertfossen.com

Foto: Willem van der Kraats.