Datum: 14-08-2020 - 03:04
09
mrt
'18
Noordwijkerhout gaat voor een levende tuin met 'Operatie Steenbreek'
Geschreven door Gemeente Noordwijkerhout

Noordwijkerhout gaat voor een levende tuin met 'Operatie Steenbreek'

De gemeente Noordwijkerhout gaat van start met ‘Operatie Steenbreek’. Hiermee wil de gemeente groene tuinen stimuleren. Dat wil zeggen, tuinen met minder steenoppervlak en meer planten. Stenen eruit, planten erin. Want een groene tuin heeft veel voordelen. Op zaterdag 17 maart, tijdens de Landelijke Compostdag...

doet wethouder Martijn Bilars de aftrap van Operatie Steenbreek. Bij de milieustraat aan de Walserij in Noordwijkerhout en bij De Duinpan in De Zilk krijgt u een plant in ruil voor 5 stenen. Hiervoor geldt op = op en maximaal 5 stenen per huishouden. Wethouder Martijn Bilars is op de volgende tijdstippen aanwezig om de plantjes te overhandigen:

* van 11.00 – 11.40 uur bij De Duinpan in De Zilk

* van 12.00 – 12.45 uur bij de milieustraat aan de Walserij 11 in Noordwijkerhout

Veel voordelen groene tuin
Een groene tuin heeft allerlei voordelen. Een groene omgeving is beter voor de gezondheid, het geeft een schonere lucht en biedt mensen een rustpunt na een drukke dag. Ook is het beter voor de natuur, er komt meer leven in de tuin, zingende vogels, vlinders en misschien zelfs een egel.

Het klimaat is aan het veranderen. Nu we ook te maken hebben met meer hoosbuien en meer warme dagen kan een onverharde tuin meer water bergen en voor verkoeling zorgen.
Subsidie voor uw groene voornemens

De gemeenten Noordwijkerhout wil uw goede voornemens ondersteunen. Voor het ontstenen van de tuin, maar bijvoorbeeld ook voor een regenton en de aanleg van een groen dak kunt u subsidie aanvragen. Alle informatie daarover vindt u op www.duurzaambouwloket.nl.