Datum: 30-06-2022 - 06:20
05
mrt
'18
Voorjaarsmiddag bij De Zonnebloem Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Zonnebloem Noordwijkerhout

Voorjaarsmiddag bij De Zonnebloem Noordwijkerhout. (foto's)

Afgelopen zaterdag, 3 maart, organiseerde De Zonnebloem afd. Noordwijkerhout een gezellige voorjaarsmiddag in ’t Victorhuis. Het voorjaar was nog ver te zoeken, buiten lag er sneeuw en op de sloten kon geschaatst worden. Echter dat weerhield de gasten niet om naar ’t Victorhuis te komen. Alleen weerhield...

de griep voor enkele gasten hun aanwezigheid. Nadat Mw. Lia van Hal-Oostdam, als een van twee organisatrices, de gasten welkom had gewenst stelde zij de nieuwe voorzitter van De Zonnebloem. Afd. Noordwijkerhout, Dhr. Rene van Rijnberk, aan de gasten voor die nadat hij zichzelf had voorgesteld bij de gasten aan tafel ging zitten en gezellige gesprekjes voerde.

Na de koffie en thee met een gebakje van de echte bakker van Eeden werd er gezellig gepraat en was iedereen blij dat ze de kou getrotseerd hadden en in een fijn warm Victorhuis, waar de paaseitjes op tafel lagen, voorzien werden van een drankje. Het was alleen jammer dat er geen advocaat met slagroom was, maar een heerlijk stukje worst van Gildeslagerij Klein maakte dat weer goed.

Toen kwam als gast optreden het koor Route 66 uit Lisse de gasten vermaken. De dirigent en toetsenist Dhr. Rob van Dijk nam de gasten en vrijwilligers al zingend mee door de geschiedenis van Amerika. Van New York, vroeger Nieuw Amsterdam met het Vrijheidsbeeld tot aan Alabama. De gasten genoten heel erg van het enthousiaste koor die de Stars & Stripes om hun nek droegen.

En toen kwam de aap uit de mouw, in de pauze trakteerde het koor op advocaat met slagroom en wie daar geen liefhebber van was kreeg natuurlijk een ander drankje. De stemming zat er goed in en spontaan werd er geklapt en mee gezwaaid met het ritme van de muziek en werden de armen in elkaar gestoken.

Alle zangers van het koor uit Lisse dat natuurlijk ook een Bollengemeente is kreeg als dank-je-wel een potje tulpen gesponsord door Gertjan Hogervorst van de Kapelleboslaan want het Hart van de Bollenstreek is natuurlijk ons eigen Noordwijkerhout en daar horen bloembollen bij.

Alle vrijwilligers en chauffeurs werden hartelijk bedankt voor hun inzet zodat om 16.30 uur de gasten na een geslaagde middag voldaan naar huis gingen.

Foto's Zonnebloem Noordwijkerhout.