02
mrt
'18
Nationale Week van Zorg en Welzijn, kom kijken bij Raamwerk.
Geschreven door PR Raamwerk

Nationale Week van Zorg en Welzijn, kom kijken bij Raamwerk.

Van maandag 12 t/m vrijdag 16 maart 2018 vindt de jaarlijkse Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Ook Raamwerk opent tijdens deze week haar deuren voor het publiek. Centrale thema dit jaar is ‘Maak kennis met kunde’. Geïnteresseerd in werken in de zorg? Of gewoon altijd al eens...

willen weten wat Raamwerk zoal doet? Kom langs, onze enthousiaste medewerkers vertellen je er graag van alles over! Zij laten je zien en horen wat er zo mooi is aan hun werk en waarom zij daar trots op zijn. Lees hieronder welke locaties van Raamwerk er mee doen aan de Week van Zorg en Welzijn, wanneer ze open zijn en wat er te zien of doen is.

Restaurant de Waterjuffers
Dinsdag 13 maart 09.30 uur tot 11.30 uur
Donderdag 15 maart 09.30 uur tot 11.30 uur
Adres De Hafakker, Zeereep 3, 2211 EL Noordwijkerhout

In dit restaurant van Raamwerk werken cliënten in de bediening en de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor onder andere de lunch van medewerkers van Raamwerk. Je kunt ze ‘live’ aan het werk zien en spreken, want omstreeks deze tijd wordt de lunch bereid. Onder het genot van een hapje of drankje vertellen onze enthousiaste collega’s die werken in de zorg je hier meer over hun werk en werken bij Raamwerk.

Kinderdienstencentrum De Honingraat
Woensdag 14 maart 13.30 uur tot 15.00 uur
Adres KDC de Honingraat:
Langevelderweg 41
2211 AD Noordwijkerhout

Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen. Daarbij wordt uitleg gegeven over wat Kinderdienstencentrum (KDC) De Honingraat allemaal doet. KDC De Honingraat is een dienstencentrum voor kinderen met verstandelijke of meervoudige beperkingen, in Noordwijkerhout.

De Honingraat biedt deze kinderen in vijf groepen allerlei activiteiten aan, die aansluiten bij hun mogelijkheden. Alle activiteiten zijn er op gericht om de kinderen zoveel mogelijk in hun ontwikkeling te stimuleren. De leeftijd van de kinderen ligt tussen ongeveer 1 -18 jaar.

Buurtcafé De Rozer
Dinsdag 13 maart 09.30 uur tot 11.30 uur
Donderdag 15 maart 13.30 uur tot 15.30 uur
Adres Zeehosplein 25 2225 MJ Katwijk

Buurtcafe De Rozer is een café waar mensen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten. Om een hapje te eten, een borrel te drinken, maar ook gewoon gezellig samen een spel te spelen of een gesprek te hebben met elkaar.

Onze enthousiaste medewerkers vertellen je hier onder het genot van een hapje of drankje over hun werk en werken bij Raamwerk. De dagbestedingslocaties van Raamwerk op het Zeehos zijn op een steenworp afstand, dus ook daar kun je een kijkje nemen.

Dagbesteding Zeehos Katwijk
Dinsdag 13 maart 14.00 uur tot 16.00 uur
Donderdag 15 maart 14.00 uur tot 16.00 uur
Dagbesteding aan voornamelijk mensen met een lichamelijke beperking. Er is geen speciaal programma tijdens de Week vanZorgen Welzijn, maar bezoekers zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen op de volgende dagbestedingslocaties: 


Buurtkamer Zeehos, Zeehosplein 1, 2225 MJ Katwijk
Buurtkamer Zeehos bevindt zich in het Labyrinth en is een ontmoetingsplaats voor cliënten van Raamwerk en buurtbewoners. Vanuit de Buurtkamer worden iedere dinsdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur verschillende activiteiten uitgevoerd. De cliënten en buurtbewoners bepalen zelf de invulling van deze activiteiten.

Het Labyrinth, Zeehosplein 1, 2225 MJ Katwijk
Het Labyrint biedt in vijf lokalen thema- en ontwikkelingsgerichte dagbesteding aan, zowel individueel als in groepsverband. Er wordt een scala aan activiteiten op maat aangeboden, zoals: creatief bezig zijn, computeren, muziek, koken, sport en spel.

De Zeespons, Zeehosplein 25, 2225 MJ Katwijk
De Zeesponsbiedt in drie lokalen activiteiten aan met een arbeidsmatig karakter. Zoals bijvoorbeeld het inpakken van sponsen die bij Raamwerk worden aangeleverd door een sponsenfabrikant en andere kleine inpakklussen.

Dagbesteding Regio
Maandag 12 maart t/m vrijdag 16 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur. Dagbesteding Regio biedt geen speciaal programma tijdens de Week van Zorgen Welzijn, maar bezoekers zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen op de volgende dagbestedingslocaties:

Locatie Tolhuisstraat, Tolhuisstraat 10, 2171 WZ Sassenheim
Een locatie met ongeveer 50 deelnemers, voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking. Zij nemen deel aan verschillende activiteiten zoals inpak- en uitpakwerk, boodschappen doen, de was doen. Daarnaast is er een groep met ouderen met een rustig dagprogramma.

't Bollenpalet, Zuilhofstraat 2, 2172SB Sassenheim
Creatief atelier waar ongeveer 20 mensen met een verstandelijke beperking schilderen, textiel bewerken en keramiek vervaardigen.

Binders, Kerstraat 68 , 2223 AJ Katwijk (Binnen)
Een wijkservicecentrum waar mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking diensten verlenen in de wijk. Denk hierbij aan wandelen met cliënten van een verzorgingshuis, kranten ophalen, maar ook bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden in de wijk en nog veel meer.

Centraal, Tulpenstraat 16-18, 2231GW Rijnsburg
Ook een wijkservicecentrum, net als Binders, met gelijksoortige activiteiten en bezoekers. Tevens is hier een atelier gevestigd waar geschilderd en keramiek vervaardigd wordt.

Tekst Raamwerk.