Datum: 09-07-2020 - 11:10
27
feb
'18
Cursus rijvaardigheid 50+ automobilisten.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Cursus rijvaardigheid 50+ automobilisten.

Op donderdag 22 maart 2018 organiseert de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk/Noordwijkerhout/ Teylingen (VVN) een rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. Wij nodigen hen van harte uit om door middel van een rit met een rij-instructeur, een theoretisch gedeelte en workshops...

inzicht te krijgen in de eigen rijvaardigheid. Indien nodig krijgen zij – geheel vrijblijvend – advies over bestaande problemen.

Rijvaardigheidscursus
De rijvaardigheidsrit is bedoeld om automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht te verschaffen in hun eigen verkeersgedrag en vrijblijvend adviezen voor eventuele verbeteringen aan te reiken. In een ontspannen sfeer gaan de rij-instructeurs met de cursisten ongeveer een half uur rijden, in hun eigen auto. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen.

De cursisten kunnen ook hun gehoor- en gezichtsvermogen en het reactievermogen testen. De bewegingsactiviteiten zijn relevant voor goed deelnemen aan het verkeer. Ook wordt ingegaan op (nieuwe) verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidsrit voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod.

Cursusinformatie
De rijvaardigheidscursus vindt plaats op 22 maart 2018 in De Schelft in Noordwijkerhout. De ochtendcursus duurt van 9.00 uur tot 12.00 uur en de middagcursus van 13.00 uur tot 16.00 uur. Inlopen en inschrijven kan een half uur voor de cursus. U kunt zich opgeven voor de ochtend of voor de middagsessie. De kosten bedragen € 15,-. Deze kosten kunt u op de cursusdag zelf in De Schelft betalen.

Aanmelden
Aanmelden voor de rijvaardigheidscursus kan per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ten name van mevrouw Van Kampen. Bij het aanmelden uw naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en of u in de ochtend of middag wilt deelnemen aangeven. Voor informatie kunt u bellen naar de gemeente Noordwijkerhout via 0252 343 737.

Foto's van een eerder gehouden Rijvaardigheidscursus BON.