24
feb
'18
Yordi Kluts werkzaam bij Brood van Nu wint opnieuw Vakwedstrijd Bakkerij.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Yordi Kluts werkzaam bij Brood van Nu wint opnieuw Vakwedstrijd Bakkerij.

De 18-jarige bakkersstudent van het MBO-Rijnland Yordi Kluts uit Leiden, heeft op zijn school in Leiden voor tweede achtereenvolgende jaar de Vakwedstrijd Bakkerij gewonnen. Yordi is werkzaam bij het erkende leerbedrijf  broodbakkerij Brood van Nu op industrieterrein Gravendam in Noordwijkerhout...

Yordi werkt nu bijna een jaar bij Brood van Nu en heeft op 22 februari bij de jaarlijkse vakwedstrijd een 1e prijs behaald in de categorie 500 - zelfstandig werkend bakker, vorig jaar won hij ook al maar toen in de categorie 300.

Het thema van de Vakwedstrijd Bakkerij 2018 was 'groente, fruit en aardappelen'. De winnende samenstelling (zie foto) van Yordi bestond uit een brood gemaakt met rode biet en venkel, een snijkoek met gedroogde fruit en verschillende soorten stokbroden en roggebroden. 

De broden voor de vakwedstrijd zijn vervaardigd en gebakken op een desem-basis met lange fermentatie processen, dat is ook iets waar bakkerij Brood van Nu ook om bekend staat. De eigenaren van Brood van Nu, Frits de Witt en Edwin Groot, vinden als leerbedrijf belangrijk om de jeugd warm te maken voor hun mooie bakkersvak die zo afwisselend is van grondstof naar eindproduct.

Frits en Edwin zijn dan ook blij met televisieprogramma's zoals bv 'Heel Holland bakt', hierdoor is er veel meer belangstelling ontstaan voor het bakkersvak en zorgt dat voor meer leerlingen die het vak willen leren. Ze zijn ook trots op Yordi dat hij de vakwedstrijd voor de tweede keer heeft gewonnen en dat dit bakkerstalent bij Brood van Nu werkzaam is. Yordi namens iedereen van harte gefeliciteerd.

Foto's BON.