Datum: 25-01-2022 - 14:38

23
feb
'18
Laatste schooldag voor 'meester Gerard' en hij wordt verrast met eigen schoolplein. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Laatste schooldag voor 'meester Gerard' en hij wordt verrast met eigen schoolplein. (foto's)

Na 43 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt was het de bedoeling dat directeur Gerard Gerrits van de St. Victorschool, per 1 januari 2018 zou gaan genieten van zijn pensioen. Dit werd uiteindelijk toch wat uitgesteld want de opvolger van Gerard, de heer Fred Boomaars, zou pas per 1 maart 2018 beschikbaar zijn...

Om de continuïteit van de school te waarborgen nam Gerard zonder probleem tot die tijd nog even waar, maar nu met de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht was vrijdag 23 februari toch echt de laatste schooldag van ´meester Gerard´ als directeur van de Sint Victorschool. Gerard zelf wilde na zijn grandioze afscheid op 20 december eigenlijk op 23 februari ´met stille trom´ de schooldeur uit gaan....maar dat lieten zijn collega´s en de schoolkinderen niet toe.

Vrijdagmorgen werd er al heel vroeg aan de deur gebeld van Gerard en zijn vrouw Marian bij hun appartement in Puyckendam recht tegenover de school, het echtpaar kreeg een lekker ontbijt voorgeschoteld en werd Gerard en Marian verteld dat zij beide om 8.30 uur klaar moesten staan voor de laatste schooldag van Gerard.

Gerard moest als groot schaatsfan zijn oranje-schaatspak aandoen en ook op schaatsen naar buiten komen, nu houdt Gerard wel van een geintje en dus speelde hij het spelletje gewoon mee. Eenmaal buiten mocht hij al klunend over de uitgelegde mat door een haag van zijn schoolkinderen naar de school gaan. Vlak voor de deur kreeg hij bloemen en een medaille voor zijn 'kluun-prestatie´.

Maar er stond voor meester Gerard nog een grotere verrassing te wachten, hij mocht zelf zijn eigen bordje onthullen en het schoolplein van de Victorschool draagt nu voortaan de naam van het 'Gerard Gerritsplein'...... Daarna ging iedereen de school in en daar was er voor alle kinderen een heerlijk ontbijt en ging meester Gerard en zijn vrouw Marian bij alle klassen langs.

Vervolgens mocht Gerard op zijn troon plaatsnemen in de aula en kreeg hij van alle groepen een optreden verzorgd en daar bleek wel uit dat iedereen 'meester Gerard' erg zullen gaan missen, vooral zijn deskundigheid, rust en ook zijn grapjes maakten hem tot een populaire meester.

Na alle optredens gingen eerst alle kinderen naar buiten en even daarna mocht nu ex-meester Gerard zich 'met een stille trom' naar buiten begeven, daar stond hem een geweldig kabaal te wachten met veel trommels en muziekinstrumenten. Met stille trom vertrekken ging het dus niet worden voor Gerard.

Als afscheidscadeau kreeg meester Gerard een vlag met alle namen van de kinderen erop en een canvasschilderij met het St. Victorschool logo en namen als aandenken aan zijn tijd als meester, college en directeur van de Sint Victorschool.

Hieronder kunt u alle nieuwsitems met foto's bekijken die er over het afscheid van Gerard en de succesvolle actie voor Jasper en het KWF geplaatst zijn. Deze actie heeft uiteindelijk maar liefst € 15.468,- opgebracht voor Jasper en het KWF, een fantastisch resultaat en dat geeft het afscheid van meester Gerard extra veel glans.

Actie Gerard Gerrits voor Jasper en KWF een groot succes. (afscheidsreceptie + foto's)

Verslag en foto's Halve marathon en het bekendmaken opbrengst.

* Een druk bezocht Kerstconcert in de aula van de school

Stef en Benjamin geven cadeau aan meester Gerard bij het VVV Noordwijkerhout.

* Donatie voor hulppiet Gerard.

* Actie ansichtkaarten kleutergroepen.

* Start van de actie voor Jasper en het KWF.

Foto's BON.