Datum: 13-07-2020 - 07:13
22
feb
'18
Onthulling van 'De hoedjesparade van Beatrix' bij de expositie van kunstenares Monique van der Kamp.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Onthulling van 'De hoedjesparade van Beatrix' bij de expositie van kunstenares Monique van der Kamp.

Op donderdagmiddag 22 februari werd door burgemeester Goedhart en kunstenares Monique van der Kamp het kunstwerk 'De hoedjesparade van Beatrix' onthuld in de hal van het gemeentehuis. Hiermee werd gelijktijdig de expositie geopend van Monique van der Kamp, zij exposeert tot en met 5 maart...

in de hal van het gemeentehuis met de foto-expositie 'Beatrix 80 jaar….in vogelvlucht'. Deze expositie is ontstaan uit de belangstelling en grote bewondering van Monique voor het Koninklijk Huis. Zij heeft in de loop der jaren veel materiaal bewaard uit boekjes en tijdschriften. Later werd deze verzameling aangevuld met andere oranje-artikelen.

In combinatie met haar creativiteit kreeg deze verzameling ook een persoonlijk tintje. Monique vond het toen ook tijd worden om dit te delen met andere Oranjefans en belangstellenden.

Zo kreeg het VVV-kantoor tijdens de Oranjefeesten een Koninklijk tintje en heeft zij in samenwerking met de Oranjevereniging tijdens de abdicatie een heus Oranjemuseum gecreëerd.

Extra bijzonder en persoonlijk zijn de brieven en kaarten die Monique van het Koninklijk huis heeft ontvangen na het sturen van brieven. Deze zijn ook te zien in het gemeentehuis.

Tijdens het verzamelen van alle foto’s kwam Monique veel beelden van prinses Beatrix met hoed tegen. Ze besloot met deze hoedjes-foto’s iets creatiefs te doen. Zo ontstond 'De hoedjesparade van Beatrix'.

Foto PR