Datum: 04-04-2020 - 18:58
  
Update: 30-3-2020.
17
feb
'18
VVSB stoomt op naar 5e plaats na winst op en bij FC Lisse. (foto's+verslag +uitslagen+stand+samenvatting)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

VVSB stoomt op naar 5e plaats na winst op en bij FC Lisse. (foto's+verslag +uitslagen+stand+samenvatting)

Na een week vol met carnavalsactiviteiten heeft VVSB de draad gewoon weer opgepakt. In 2018 was nog geen punt verspeeld en ook na de derby bij FC Lisse staat die reeks nog als een huis. Een kopbal van Tommy Bekooij was voldoende voor de volle buit. De uitslag zou vermoeden dat het een saaie wedstrijd was...

maar de derby zat vol strijd en passie en had meer doelpunten verdiend!

VVSB startte voortvarend aan de wedstrijd en was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg op het veld. Toch kon de ploeg van Jack Honsbeek maar moeizaam richting de goal van FC Lisse komen. Het was in de 21e minuut dat er voor het eerst echt gevaar kwam voor het doel van Brian van der Werff, maar het schot van Tommy Bekooij vloog over het doel van de thuisploeg.

Na deze poging ontbrandde de wedstrijd en kwamen er meer kansen. Ruben Valk moest nog reddend optreden nog voordat Bas Buimer de bal uit de kluts kon binnen tikken.

In de 28e minuut werd Mo el Osrouti aangespeeld in de hoek van het veld. De buitenspeler kon de bal toch nog voor het doel gooien, waarna Van der Werff een inschattingsfout maakte. De doelman dacht de bal uit de lucht te kunnen plukken, maar zag al snel de bal over hem heen gaan. Achter de doelman stond Bekooij klaar om binnen te koppen en voor de voorsprong van VVSB te zorgen.

Niet veel later had Bekooij de 0-2 op zijn schoen, maar zijn lob was een hele simpele prooi voor Van der Werff. Vlak voor rust was er nog enige opwinding op Sportpark Ter Specke. Roel de Goede gaf de bal voor, maar raakte de bal niet goed waardoor doelman Valk toch nog moeite had om de bal uit het doel te houden.

FC Lisse kwam de tweede helft duidelijk beter uit de startblokken dan in het eerste bedrijf, maar toch had VVSB de grootste kans op een doelpunt. Na een voorzet van Tim de Rijk kon El Osrouti de bal redelijk eenvoudig achter de doelman werken, maar tikte de buitenspeler van VVSB de bal naast.

Naar mate de tijd vorderde ging FC Lisse meer op de verdediging van VVSB drukken en waren er diverse scrimmages voor het doel van de Noordwijkerhouters. Trainer Robbert de Ruiter wisselde tot driemaal toe aanvallend waar VVSB het steeds lastiger mee kreeg.

Het was lange tijd aan doelman Valk te danken dat de 0-1 stand nog op het scorebord stond. De doelman van VVSB keerde de pogingen van Bert Koomen en invaller Rowdy van der Putten. Ook zijn verdedigers hielpen mee om de 0 te behouden.  Invaller Peet van der Slot haalde de inzet van Martin van Eeuwijk net voor de lijn weg.

En ook Richelo Fecunda stond bij een corner op de juiste plek om de kopbal weg te werken. Aan de andere kant kreeg VVSB gigantisch veel ruimte, maar sprong het daar zeer matig mee om. Na 94 minuten floot scheidsrechter Gerrets af en bleek VVSB nog altijd de volle buit in 2018 te behouden.

FC Lisse – VVSB 0-1: 28. Bekooij 0-1.
VVSB: Valk; Fecunda, Zwart, Verlaan, Vijlbrief; Jozic, Theuns (77. Van der Slot), De Rijk; El Osrouti, Pauw (80. Van der Wilden), Bekooij.

Klik hier voor de samenvatting.

Tekst: Stefan van den Burg

Foto's BON.