Datum: 07-07-2020 - 08:19
15
feb
'18
Bloemencorso presenteert 17 praalwagen-ontwerpen 2018. (KAVB-Noordwijkerhout en Corsogroep De Zilk)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Bloemencorso presenteert 17 praalwagen-ontwerpen 2018. (KAVB-Noordwijkerhout en Corsogroep De Zilk)

'Cultuur' is het thema van het 71ste Bloemencorso van de Bollenstreek dat op zaterdag 21 april 2018 van Noordwijk naar Haarlem zal rijden. De opbouwdagen zijn van woensdag 18 april tot en met vrijdag 20 april 2018. Vrijdagmiddag en avond is het corso te bewonderen in het centrum van Noordwijkerhout....

Vanaf 16.00 uur staan alle praalwagens opgesteld in het centrum. Rond 21.15 uur rijdt het verlichte Bloemencorso door het centrum van Noordwijkerhout. Zaterdagmorgen vertrekt het Bloemencorso rond 9.30 uur vanaf de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem, waar het corso rond 21.30 uur verlicht het centrum binnenrijdt.

Zondag 22 april staat een deel van de praalwagens op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. Daarnaast staat een deel van de praalwagens en luxe wagens op zondag 22 april op de Boulevard in Noordwijk aan Zee.

De optocht bestaat tot nu toe uit 17 praalwagens en de schooiwagen, maar de ervaring leert dat er nog wel 1 of 2 bij zullen komen. De organisatie verwacht ook meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens die gaan meerijden in het 71e Bloemencorso.

Op woensdagavond 14 februari werd in het Hotel van der Valk in Sassenheim voor genodigden en de media, door de organisatie van het Bloemencorso de 17 nieuwe praalwagen-ontwerpen onthuld. De avond ging van start met een in memoriam en een minuut stilte voor de onlangs overleden Bloemencorso-voorzitter Leo van der Zon. 

Voor Noordwijkerhout rijdt de praalwagen van de KAVB weer mee met als thema 'Swing' (foto 13). De praalwagen van Corsogroep De Zilk heeft als thema 'The Chinese dragon' (foto 14) meegekregen. U kunt alle 17 praalwagen-ontwerpen van de deelnemers in de fotogalerij bekijken. Voor meer info kunt naar de website van het Bloemencorso.