Datum: 01-06-2020 - 14:53
12
feb
'18
Vrijwilligers verzorgen boerenkoolmaaltijd in de 'Hooischuur van de Schelft'. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Vrijwilligers verzorgen boerenkoolmaaltijd in de 'Hooischuur van de Schelft'. (foto's)

U bent ondertussen van BON wel gewend dat we ons regelmatig achter de schermen van activiteiten begeven om u te laten zien wat daar gebeurt. Achter deze schermen zijn veel vrijwilligers actief die zich inzetten om bezoekers van activiteiten een leuke tijd te bezorgen. Dit keer waren we...

aanwezig op de maandagmiddag van de Boerenbruiloft in de 'Hooischuur van de Schelft'. Boer Hein en Boerin Brietje en 1500 andere Boerbruiloftgasten vierden in de grote zaal één groot feest en werden op het podium vermaakt door een feestelijk programma van de Kaninefaaten.

Maandagmorgen waren de koks Willem Vogels en Nico van der Born in de gaarpeuken al druk aan het voorbereiden om de boerenkoolmaaltijd op het eind van de middag op tijd en smakelijk op de tafels te krijgen. Dampend wordt de boerenkool met de worst rond 15.30 uur aangeleverd bij De Schelft.

Achter de schermen staan onder leiding van Dolf Hulspas (die na een flink aantal jaren afscheid neemt, zie foto) flink wat wapperende handjes klaar om de boerenkoolmaaltijden met worst en jus uit te scheppen. Dit doen ze in honderden klaar staande pannen, die dan even later door de volgende vrijwilligers verdeeld worden over de tafels van de boerenbruiloftsgasten die zich deze maaltijd goed en dankbaar laten smaken.  Opnieuw hulde aan al deze vrijwilligers.

Foto's BON.