Datum: 03-06-2020 - 22:06
13
feb
'18
Louis van der Linden 'Vrijwilliger van het jaar' bij de Keiebijters. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Louis van der Linden 'Vrijwilliger van het jaar' bij de Keiebijters. (foto's)

Op maandag van carnaval vindt gewoontegetrouw al vele jaren de Boerenbruiloft plaats bij de Keiebijters. Op deze bijzondere middag waren er weer vele cliënten, deelnemers en bewoners van Het Raamwerk en Rivierduinen samen gekomen in de Feesthal voor een geweldige...

happening met veel muziek, plezier en…..boerenkool! Uiteraard werd er, al dan niet met rolstoel, menig polonaise gelopen en was het een groot feest met optredens van verschillende artiesten. 

De Keiebijters hadden de volledige pers en alle Noordwijkerhoutse politieke partijen uitgenodigd om te laten zien voor welke doelgroep ze al 52 jaar bezig zijn. Het Leidsch Dagblad plaatste een paar mooie foto's op de dubbele carnavalspagina van Noordwijkerhout.

De uitreiking van 'De Duim' voor de 'Vrijwilliger van het jaar' vond halverwege deze middag plaats. Tot grote verrassing, niet in de laatste plaats van de uitverkorene, werd Louis van der Linden op het podium genodigd om deze trofee te ontvangen uit handen van Prins Vino en Prinses Musica.

'Vrijwilliger van het jaar' Louis van der Linden.
Louis is een hele lieve, bescheiden en vriendelijke man. Hij houdt er helemaal niet van om in de spotlight te staan en is liever op de achtergrond actief. Louis is reuze hulpvaardig en een man van het motto 'geen woorden maar daden'. Hij is al jaren vrijwilliger op de Honingraat en bij verschillende groepen op het Hafakker-terrein van Raamwerk. 

Louis komt geregeld met zijn klankschalen en andere instrumenten
en weet hiermee prachtige reacties bij de cliënten teweeg te brengen. Ze zijn echt dol op hem en hij heeft veel geduld en neemt alle tijd voor de cliënten. Ook is hij afgelopen kerst nog betrokken geweest bij de kerstwandeling van de Honingraat en heeft hij Jozef gespeeld. 

Als je hem vraagt om hulp dan hoeft hij niet na te denken en is hij er. Louis is in zijn vrije tijd ook actief met het Vrijetijdsorkest van St. Jeanne d 'Arc en met schaatsen. Bij het Raamwerk is men verheugd over het werk van de, meer dan 200 vrijwilligers. Een prijs voor één van hen, is dan zeker op zijn plaats! 

Het carnaval bij de Keiebijters was dit jaar tot nu toe één groot feest en op dinsdagmiddag volgt nog als laatste de Kroegentocht en dat zal een een sociale smeltkroeg worden van cliënten, bewoners, vrienden en vele andere bezoekers, die het carnaval bij de Keiebijters een warm hart toedragen.

Foto's Marc van der Molen