Datum: 09-08-2020 - 15:30
09
feb
'18
Nol Knippers 44 jaar (4x11) lid van Carnavalsvereniging De Keiebijters. (foto's)
Geschreven door CV De Keiebijters

Nol Knippers 44 jaar (4x11) lid van Carnavalsvereniging De Keiebijters. (foto's)

Zoals iedereen weet zijn vrijwilligers onmisbaar voor organisaties en verenigingen, gelukkig zetten veel inwoners van ons dorp zich in voor dit belangrijke werk. Er zijn er bij die dat heel lang volhouden en ook nog eens bij dezelfde vereniging en daar geregeld tegen een jubileum van 5 of 10 jaar ect. aanlopen....

Zo ook bij de vier carnavalsverenigingen die Kokkerhout rijk is, alleen worden bij hen de jubileums bij andere jaren gevierd. Het nummer elf is het gekke getal en dus viert men een jubileum in carnavalsland bij de getallen 11, 22, 33, 44 ect.

Bij Carnavalsvereniging De Keiebijters viert dit carnaval een lid van deze vereniging zijn 44-jarig (4x11 jaar) lidmaatschap en dat is toch wel een zeer heugelijk en bijzonder feit wat niet zoveel voorkomt. Zijn naam is Nol Knippers (oud-werknemer van Sint Bavo) en heeft ondertussen de jeugdige leeftijd van 80 jaar bereikt, maar dat weerhoudt Nol er niet van om zich in te zetten voor De Keiebijters en hun doelgroep, de cliënten van Raamwerk en Rivierduinen.

Natuurlijk maakt Nol zich wat minder druk als vroeger, maar de Boerenbruiloft op maandagmiddag is nog steeds zijn ding en verder heeft hij al een aantal jaren zijn draai gevonden in de commissie GOK (Genootschap Ondersteunende Keiebijters) waarbij het motto is 'niks moet, alles mag'.

Nol heeft als lid van de Raad van Elf zijn sporen dik verdiend met zijn inzet voor de Keiebijters. Hij heeft in al die 44 jaar bij heel veel commissies een flinke inbreng gehad en dat deed hij op een serieuze, maar veelal ook onnavolgbare humoristische wijze. Hij werd in die 44 jaar maar liefst twee gekozen tot Prins der Keiebijters, in 1978 en 1990 ging hij als Prins Nol en Prins Manollo door het leven en beide keren vergezeld door zijn echtgenote Prinses Agaath.

Donderdagavond 8 februari werd, op het podium in de Feesthal van de Keiebijters, jubilaris Nol Knippers door Keiebijters-voorzitter Gerard Kuijpers met een speciale onderscheiding in het zonnetje gezet. Vervolgens werd Nol luid toegezongen door zijn kinderen en kleinkinderen met een toepasselijk jubileumlied.

De Carnavalsvereniging De Keiebijters wil hierbij Nol bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de carnavalsvereniging en hopen ze dat hij tzt gewoon zijn 55-jarig jubileum bij de Keiebijters gaat vieren.

CV De Keiebijters

Foto's Marc van der Molen.