Datum: 04-12-2021 - 12:33

   

06
feb
'18
Leren door mindmappen: lezing en workshop in de bibliotheek.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Leren door mindmappen: lezing en workshop in de bibliotheek.

De eerste helft van het schooljaar zit er alweer op en de rapporten zijn binnen. Misschien ging het wel super goed, maar misschien vallen de resultaten wel wat tegen? Leren kan best lastig zijn, en vaak merk je dit bij de overgang van groep 8 naar de middelbare school. Op 15 en 17 februari organiseert de...

bibliotheek Noordwijkerhout samen met Debby van Paridon - Kraaijeveld van Praktijk Bee Special een lezing en workshop mindmappen speciaal voor deze kinderen! De lezing op 15 februari is voor ouders en verzorgers die meer willen weten hoe mindmappen hun kind kan helpen bij het leren. De workshop op 17 februari is voor de kinderen om kennis te maken met het plezier en gemak van het maken van een mindmap.

Mindmappen is een bewezen, baanbrekende manier van leren die beter aansluit bij de werking van de hersenen dan traditionele manieren. Je gaat de stof beter begrijpen en je kunt de informatie beter onthouden op de langere termijn. Zo hoef je minder te stampen voor een toets, maar beheers je de stof echt! Dit scheelt natuurlijk een hoop tijd en frustratie. Ook het concentreren tijdens het leren gaat makkelijker.

Op 15 februari om 19.30 geeft Debby een lezing voor de ouders waarin zij uitlegt wat mindmappen is, maar ook wat je als ouders kunt doen om je kind te ondersteunen bij het leren door middel van mindmappen.
Op 17 februari om 10.00 is er een leuke workshop voor kinderen tussen 11 en 14 jaar om te leren wat mindmappen is, en hoe ze het kunnen gebruiken bij het leren. De kinderen gaan aan de slag met (gratis) mindmapsoftware op laptops zodat ze hier thuis mee verder kunnen.

* De toegang voor de lezing is €5,- voor leden en € 10,- voor niet-leden.

* De toegang voor de workshop voor de kinderen is € 2,50.

Voor meer informatie en kaarten kijk op www.bibliotheekbollenstreek.nl

Datum: 15 februari 2018 en 17 februari
Aanvang lezing op 15 februari: 19.30 uur – 21.30 uur
Aanvang workshop op 17 februari 10.00 – 12.30 uur
Locatie: Bibliotheek Bollenstreek, Herenweg 2 2211 CC Noordwijkerhout

Foto PR.